Zvezda pobedila u Jagodini

Domaćin je poveo u 20. minutu šestim golom u sezoni Ognjena Mudrinskog. Napadač Jagodine bio je uspešniji u duelu od Milana Vilotića i udarcem glavom sa šest metara savladao je Zvezdinog golmana Bobana Bajkovića. Asistent kod pogotka bio je Filip Arsenijević, koji je odlično centrirao sa desne strane.

Beograđani su četiri minuta kasnije izjednačili na sličan način, pošto je Andrija Kaluđerović sa ivice peterca, takođe udarcem glavom, savladao golmana Marka Šimića. Prethodno je Evandro centrirao iz slobodnog udarca sa desne strane.

Preokret i vođstvo Zvezdi doneo je Nikola Mikić u 62. minutu, posle akcije s Darkom Lazovićem po desnoj strani i preciznog udarca sa pet metara.

Konačan rezultat postavio je Evandro u 78. minutu iz penala koji je dosuđen zbog prekršaja Šimića nad Kristijanom Borhom.

Pored golova utakmicu su obeležile i povrede trojice Zvezdinih igrača. Kapiten crveno-belih Nenad Kovačević morao je da napusti teren već u 6. minutu, a Milan Vilotić u 38.

Kovačevića je zamenio Srđan Mijailović, dok je umesto Vilotića u igru ušao Darko Lazović.

Trener crveno-belih Robert Prosinečki bio je prinuđen da menja i u pauzi između dva poluvremena. Zbog posledica jakog udarca u skočni zglob koji je dobio tokom prvih 45. minuta, u svlačionici je ostao Stevan Reljić. Njega je zamenio Nikola Petković.

(old_image)

Gosti su imali skoro duplo veći posed lopte od rivala (63:37 odsto) u prvom poluvremenu, ali nisu stvorili mnogo šansi za gol. Na suprotnoj strani, igra Jagodine zasnivala se na kontranapadima, iz kojih su nekoliko puta zapretili Bajkovićevom golu.

Crveno-beli su u nastavku utakmice pojačali tempo i agresivnije krenuli ka protivničkom golu, dok su domaći igrali lošije nego u prvom periodu utakmice.

Prvu šansu u drugom delu imao je napadač Zvezde Kristijan Borha u 51. minutu. Kolumbijac je posle dodavanja Kaluđerovića šutirao sa šest metara iskosa levo, ali preko gola.

U 55. minutu Miloš Dimitrijević je pokušao da sa 17 metara plasira loptu u desni ugao Šimićevog gola, ali je domaći čuvar mreže odlično reagovao.

On se istakao i odbranom u 64. minutu, posle udarca glavom Darka Lazovića sa pet metara, kao i nekoliko puta u finišu utakmice.

Igrači Jagodine na teren su izašli u majicama sa brojem jedan i porukom "Miloje, svim srcem smo uz tebe", u znak podrške bivšem golmanu Zvezde Zvonku Milojeviću koji se oporavlja od posledica saobraćajne nesreće iz novembra 2007. godine.

Deo prihoda (20 odsto) od prodaje ulaznica za današnju utakmicu biće uplaćen Milojeviću za troškove lečenja.

Crvenu zvezdu u narednom kolu očekuje "večiti" derbi sa Partizanom, dok će Jagodina gostovati u Kragujevcu kod Radničkog 1923.

Beta

Pogledajte još