Ristić: Sporazumom priznata nezavisnost Kosova

Vlast je tim sporazumom priznala nezavisno Kosovo koliko god tvrdila da to neće učiniti, kazao je Ristić agenciji Beta.

"Činjenica da ćemo između Kosova i centralne Srbije imati granicu ne može se drugačije tumačiti nego priznavanje kosovske nezavisnosti"
, rekao je Ristić i pozvao građane da ostanu na barikadama, mirni, mudri i odlučni da ne dozvole instaliranje kosovske carine i drugih privremenih institucija.

Malo ko je danas od lokalnih lidera na severu bio dostupan za komentare šta za Srbe znači sporazum postignut sinoć u Briselu.

Za komentare nisu bili spremni ni građani na barikadama koji više od četiri meseca dežuraju, jer se ne slažu sa uvođenjem carina na administrativnim prelazima.

"Ne verujemo u dogovor, bojimo se prevare i mislimo da će posle 9. decembra sve biti po starom, biće nastavljeni napadi na Srbe. Od sporazuma korist će imati samo Albanci", mišljenja su građani na severu Kosova.

U opštinskim Skupštinama u Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću i dalje traju konsultacije odborničkih grupa o zakazivanju zajedničke sednice četiri SO na kojoj će biti doneta
odluka o sudbini barikada posle poziva predsednika Borisa Tadića da one budu uklonjene.

Tačan datum nije odreden ali se pominje početak nedelje kada će svoju reč o aktuelnim dešavanjima na severu Kosova dati narodni predstavnici.

KOSOVSKA MITROVICA, 3. decembra 2011. (Beta)

Pogledajte još