Partizanova deca drugačija od drugih!

"Jasno je da je deset bodova prednost velika razlika. Ako (u prolećnom delu) nastavimo ovako potvrdićemo titulu. Mi se već spremamo za prve mečeve protiv Novog Pazara i Slobode", rekao je Stanojević novinarima na stadionu Partizana.

On je istakao da titulu "ne može da obeća", ali da se nada da će je osvojiti zbog svega što su u prethodnom periodu uradili.

"Naježim se kada znam da narednih šest-sedam utakmica moramo da pobedimo. Ne mogu još da obećam titulu, ali zbog svega što smo uradili nadam se da ćemo osvojiti petu uzastopnu", istakao je Stanojević.

Stanojević je kazao da "večiti" rival Crvena zvezda nije kriva za trenutno stanje jer Partizan igra odlično.

"Zvezda nije četvrta ili peta. Za to što se dešava nisu oni krivi, mi smo jer imamo 16 pobeda u nizu. Oni su drugi na tabeli i u polufinalu su Kupa. Protivnik nije loš, ali mi imamo neverovatan niz pobeda i hoću malo nas da hvalim", rekao je Stanojević u šaljivom tonu.

(old_image)

On je kazao da nije verovao na početku sezone da će ovako biti.

"Ne bih verovao da mi je neko rekao na početku sezone da će ovako biti. Teško je pobeđivati u kontinuitetu. Mi smo se za svaku utakmicu posebno spremali, nismo imali vremena da uživamo", kazao je trener crno-belih.

Stanojević je istakao da su posle poraza od Šamroka u kvalifikacijama za Ligu Evropa "Partizanova deca iznela celu priču".

"Posle ispadanja iz Evrope, skoncentrisali smo se na prvenstvo, a apostrofirao bih igrače kao nosioce svega ovoga. U fudbalu ništa nije slučajno, ekipu nose Partizanova deca i svi oni znaju šta znači nositi dres našeg kluba", rekao je Stanojević.

Trener crno-belih je kazao da je njegova ekipa "fudbalski vaspitana" I da je definitivno drugačija od drugih.

"Vaspitavani smo u duhu ljubavi prema klubu. Iskusni igrači daju ton mlađim i to je jedan od uspeha kluba. Svi se prepoznajemo u načinu razmišljanja", rekao je Stanojević.

On je kazao da bi voleo da sadašnji sastav ekipe ostane na okupu, ali da nema ništa protiv da ako neko ima dobru ponudu ode.

"Voleo bih da ostanemo u istom sastavu, ali svi u klubu zajednički donosimo odluke. Imate igrače koji žele da odu, a meni nije u cilju da oni igraju. Dogovoreno je da ako neko ode, da se ne ugrozi ekipa. Možda je ovo trenutak da nekom mlađem oslobodimo mesto", rekao je trener Partizana.

Stanojević je kazao da stranci imaju drugačije želje nego domaći igrači, kao Kleo u letnjem prelaznom roku, ali je dodao da mu jos niko nije rekao da želi da ode iz kluba.

(old_image)

On je rekao da je teško zadržati istu ekipu i da to svi moraju da priznaju.

"Najviše me raduju utakmice sa najvećim rivalom. Rekordima se ne bavim, ali ih pratim. Ja sam do sada tri puta imao niz od desetak pobeda, a to je teško i sada sam ponosan jer sam u kratkom periodu to napravio", rekao je Stanojević.

Ipak, Stanojević je ukazao da u srpskom fudbalu "nema kredita" i da mu je uprava kluba dala poverenje koje je on opravdao.

Trener crno-belih je ocenio da je talentovani Lazar Marković "kompletan igrač" i da ga klub sigurno neće prodati u zimskom prelaznom roku bez obzira kakva ponuda stigne.

"Lazar Marković je najveći talenat sa kojim sam radio. Ne pamtim kada sam video igrača sa takvim sposobnostima", ocenio je Stanojević.

Igrači Partizana u ponedeljak imaju poslednji trening ove godine na kojima će im trener dati instrukcije za individualne pripreme do sledećeg okupljanja ekipe, a Stanojević je istakao da je odmor potreban zbog "izuzetno teške i naporne sezone".

Igrači Partizana pripreme za prolećni deo sezone počinju 16. januara sledeće godine.

Beta

Pogledajte još