Đurić za Milinkovića, grobari protiv!

Partizan je smenom Mladena Krstajića automatski ostao i bez trenera Aleksandra Stanojevića. Iako ga Upravni odbor kluba nije razrešio dužnosti, mladi stručnjak je najavio da crno-beli mogu da traže novog trenera. Kovertiran otkaz od pre dva dana, Stanojević je aktivirao sa Maldiva onog trenutka kada je Krstajiću izglasano nepoverenje. I najavio da će po povratku sa odmora "razotkriti istinu".

Predsednik Dragan Đurić nam je kratko rekao da ne želi još uvek da komentariše Krstajićev nastup, ali je nagovestio da bi ukoliko Stanojević ostane pri stavu da ode, imenovanje novog trenera moglo da se dogodi do kraja 2011. godine.

- Na Stanojeviću je da odluči šta dalje, on ima podršku UO. Međutim, rešićemo brzo situaciju, već u naredna dva-tri dana. Već imamo nekoliko velikih trenerskih imena u opticaju - rekao je kratko Đurić.

Pitanje novog trenera urgentnije je od imenovanja sportskog direktora. Ideja predsednika Dragana Đurića da to bude Vuk Rašović otpala je najavom trenera Teleoptika da će podeliti sudbinu Krstajića i Stanojevića.

Prvi pik je treći put u 2011. godini - Zoran Milinković. Bivši trener Spartaka ZV i Vojvodine, bio je već dva puta na pragu rampe u Humskoj, ali je u poslednjem času Stanojević uspevao da sačuva svoj položaj. Nije tajna da Đurić izuzetno ceni nekadašnjeg igrača crno-belih i da mu je on uvek "prvi pik". Milinković je izdržao kaznu zbog izvođenja ekipe Vojvodine sa finala Kupa Srbije, slobodan je trener, a jedini problem je što nije omiljen među navijačima.

"Grobari" su mu navodno zamerili zbog ponašanja i izjava posle finala Kupa na "Marakani", kada je Vojvodina napustila teren. Glasine oko Radomira Antića i Milinka Pantića su, ipak, u domenu teorije...

Druga opcija za koju je, u ovom trenutku, veći deo Upravnog odbora je - renomirani stranac, od imena, prezimena i karijere. Nemac Mihael Skibe je letos bio jedna od opcija predsednika Dragana Đurića, čak je sa njim obavljen i razgovor posle završetka prolećnog dela sezone. Dok su se u Humskoj dvoumili, on je prešao u turski Eskišehir, a ni sada nije dostupan jer je pre nekoliko dana preuzeo Hertu. U Humskoj žele takav profil modernog trenera sa dobrom biografijom jer bi u tom slučaju na stručnom planu opozicionoj struji "zapušili" usta.

Partizan ima dobar igrački potencijal, sigurno najbolji u zemlji, deset bodova prednosti i svakako je sjajna prilika za svakog domaćeg, ali i dobar deo inostranih trenera.

Izvor: novosti.rs

Pogledajte još