Krstajić: Smenjen sam zbog sujete

"Tvrdim da sam smenjen zbog toga što nisam hteo da se izvinim, proradila je sujeta. Ništa ne bih izjavio, da Đurić pre nekoliko dana nije pohvalio sve, a posle toga ponovo okrivio sportski sektor zbog Lige šampiona i budžeta. Šta će nam Uprava ako sportski sektor treba da puni budžet", rekao je Krstajić novinarima na stadionu Partizana.

On je istakao da bi se izvinio javno da je za to imao razlog.

"Ne pada mi na pamet da se nekome svetim, klub sa kojim sam napravio karijeru mi je mnogo dao i od njega zavise svi koji su u Partizanu. Predsednik je na koktelu rekao da je sezona dobra, a posle par dana je kazao da je sportski sektor kriv za LŠ, a ja stojim iza tog sektora. Nije istina da sam se ikome izvinjavao, jer za to nemam razloga", kazao je Krstajić.

Krstajić je rekao da "ne zna koji je njegov status u Partizanu" i da se na sednici UO u ponedeljak izglasalo njegovo nepoverenje.

"Dobio sam otkaz na Upravnom odboru pre dva dana, ali sam sutradan došao na posao redovno i čuo da sam suspendovan. Čekam izveštaj komisije, niko mi se još nije obratio. Ne bežim od stvari od kojih sam odgovoran", rekao je bivši igrač nemačkog Verdera i Šalkea.

Krstajić je istakao da je najbitnije da Partizan izađe iz krize, a da će se on kao bivši sportski direktor boriti za to.

"Trebao sam izaći pred novinare pre pet meseci kad se oglasio Đurić i pokušao da uzdrma sportski sektor. Zvali su me veliki funkcioneri da zaštitim Partizan i da ne treba da pričam. Tada sam pogazio ono što sam rekao sam sebi, ali gledao sam interes Partizana", naglasio je Krstajić.

"Netačna je izjava da sam hteo da smenim Stanojevića, Jovičić je to rekao da bi poljuljao odnos trenera i mene. Partizan je pre nekoliko meseci bio u teškom periodu jer je ispao iz Evrope. Stanojević i ja smo bili pod velikim pritiskom i dogovor je bio - ako se loši rezultati nastave - da se razmišlja o smeni trenera ", kazao je Krstajić.

On je kazao da su mu ljudi iz UO najviše zamerili oko finansija i dodao da iza njega ne stoji niko, kako je to rekao potpredsednik Partizana Mile Jovičić posle sednice u ponedeljak.

"Kompromisa na UO nije bilo. Tražili su da sve što sam izjavio bacim pod noge. Nikoga nisam želeo da omalovažavam, samo sam branio sportski sektor i braniću ga uvek, jer sam tako vaspitan i imam karakter. Niko ne stoji iza mene. Stoji moja karijera od Zenice, preko Kikinde, Partizana i Nemačke, i da ja rušim i neko sa mnom Partizan su nebuloze", kazao je Krstajić.

On je naglasio da nikoga nije optužio "da je krao", već da je želeo da se napravi revizija i "ništa više".

"Jovičić, (Dragoljub) Vukadinović i Đurić su pričali o tri različite cifre. To govori da se i oni retko viđaju i da nisu u skladu, a te stvari nisu naivne. Te izjave govore da ni oni ne znaju koliki je dug Partizana, a sigurno nije onaj koji je rekao Jovičić"
, rekao je Krstajić.

(old_image)


Matija Nastasić poklonjen Fiorentini

Mladen Krstajić se, između ostalog, osvrnuo i na transfer mladog fudbalera Partizana Matiju Nastasića rekavši da je on letos "poklonjen" italijanskoj Fiorentini.

"Ako Partizan izdvaja sredstva za omladinsku školu produkt koji dobijamo treba da dođe u prvi tim, da se posle proda i da klub živi od toga. Nastasić nije odigrao ni sekundu za prvu ekipu, a znalo se da će nam trebati štoper. On je poklonjen Fiorentini", rekao je Krstajić novinarima na stadionu Partizana.

Krstajić je rekao i da ne zna za koliko novca je Stefan Savić prodat Mančester sitiju: "Pokušavao sam da dođem do cifre, ali nisam bio u mogućnosti. Mene niko nije pitao kada se on prodavao, a kako stvari stoje prodali su ga i pre nego što sam postao sportski direktor. Naša ideja je bila da Savić igra kvalifikacije za Ligu šampiona, jer bi sa njim imali više šansi da prođemo kvalifikacije".

Krstajić je prokomentarisao reči potpredsednika kluba Mileta Jovičića da je Nastasić prodat za četiri miliona evra i dodao da je predsednik Dragan Đurić trebao da spreči tu prodaju.

"Cela Evropa je spominjala da će Nastasić biti novi Nemanja Vidić I Fiorentina je to primetila. Nije normalno da se proda za tu cifru, da ne može da se nađe zajednički jezik da se on zadrži godinu-dve, pa da se proda za osam miona evra. To je trebao da preseče Đurić, koji odlučuje ko odlazi iz kluba", kazao je Krstajić.

Doskorašnji sportski direktor crno-belih je istako da se sigurno neće vratiti na funkciju sportskog direktora i da mu "ne pada na pamet" da se kandiduje za predsednika.

"Pozivam Đurića da podnese ostavku i ostavi prostor da se Aleksandar Stanojević vrati u klub jer je on sa Vukom Rašovićem budućnost Partizana", kazao je Krstajić.

Beta

Pogledajte još