Stanojevića ne shvataju ozbiljno!

Licitacija oko imena novog šefa struke Partizana je u punom jeku, što je nedavno “aminovao” i sam Aleksandar Stanojević sa Maldiva.

On je posle otkaza sportskom direktoru Mladenu Krstajiću, poručio predsedniku Draganu Đuriću da slobodno može da krene u potragu za novim trenerom. Ali, u Humskoj, bar prilikom obraćanja javnosti, niko njegove najave nije uzeo zdravo za gotovo.

I Tumbaković u pričama

Kroz priče o potencijalnim naslednicima Aleksandra Stanojevića na klupi Partizana poslednjih dana “provuklo” se mnogo imena, znanih i neznanih, priznatih i onih koji bi po svaku cenu želeli da se izreklamiraju kao kandidati za klupu.

Jedna od prilično ozbiljnih opcija odnosi se na povratak Ljubiše Tumbaković na mesto velikih uspeha. Navodno, pojedinci iz Uprave Partizana su se već raspitivali za “zdravlje” trofejnog trenera, a kao jedan od uslova njegovog povratka pominje se angažovanje Ivana Tomića za sportskog direktora.

Predsednik Đurić je ponovio da on i saradnici iz fudbalske vlade crno-belih ne troše energiju na kandidate za klupu Partizana, pošto ona još nije upražnjena. Time je indirektno potvrdio da postoji dobra volja za razgovor sa mladim stručnjakom u četiri oka.

Cilj je jasan: Da se nezdrava priča, koja u poslednjih desetak dana jako drma temelje veoma uspešne fudbalske građevine, kroz kompromis stavi ad akta.

Ključeve najvažnijeg “zimskog pitanja” četvorostrukog uzastopnog šampiona Srbije u svojim rukama drži, dakle, Aleksandar Stanojević.

Mladi stručnjak ni dans nije bio dostupan za komentar, a s obzirom na to da mu je telefon danima isključen ostaje nejasno kada će se Stanojević pojaviti u Beogradu.

Mateus u Austriji “Bomba” o povratku Lotara Mateusa u Partizan, ipak, neće odjeknuti. Pre dva dana se pojavila informacija o tome kako je nemački stručnjak viđen na beogradskom aerodromu i da je sa njega otišao u društvu pojedinih čelnika crno-belih. Ispostavilo se da je reč o dezinformacijama, pošto se Nemac nalazi na skijanju u Austriji.

Po nekim izvorima, trener crno-belih je već završio odmor na Maldivima, dok drugi tvrde da u glavni grad Srbije neće stići pre 8. januara. Bilo kako bilo, svoj status i dalje drži sakriven, negde duboko u fioci.

S obzirom na teške reči, koje su otišle u etar odmah po završetku sednice Upravnog odbora Partizana, na kojoj je izglasano nepoverenje Mladenu Krstajiću, čini se da je mnogo realnija opcija po kojoj će se Stanojević predsedniku Đuriću i Upravnom odboru kluba zahvaliti na saradnji.

U tom slučaju, ukoliko se obistine najave o povratku mladog stručnjaka posle Božića, čelnici Partizana će imati vrlo malo vremena za konkretan manevar i dovođenje pravog trenerskog rešenja.

Mlađi fudbaleri crno-belih će se u pogonu naći već u ponedeljak, 9. januara, dok ostatak igračkog kadra stiže na prozivku sedam dana kasnije. Ko će ih prozvati, trenutno ne zna niko u Srbiji...

Izvor: novosti.rs

Pogledajte još