Referendum na Kosovu minira evropsku perspektivu Srbije

"Ozbiljna država, a ja hoću da verujem da je moja država takva, taj bi referendum poničtila na prvoj sednici skupštine (Srbije) ili, ako parlament nema snage za to, poništila bi ga vlada (Srbije)", kazala je Trajkovićeva za sutrašnji novosadski "Dnevnik".

Prema njenim rečima, Vlada Srbije mora otvoreno da izađe i poruči da će poništiti referendum.

"Dosta je bilo mimikrije! Dosta je bilo Dačićevih parola, dok njegovi socijalisti podržavaju održavanje referenduma", navela je ona.

Poslanica u Skupštini Kosova je ocenila da je referendum na severu Kosova u pravnom smislu "potpuno smešan" i protivan Ustavu Srbije i kazala da će se glasovi sa tog referenduma prebrojavati u atmosferi "ćoravih kutija".

Trajkovićeva je pozvala predsednika Srbije Borisa Tadića da sazove sastanak svih predstavnika Srba, i sa severa i sa juga, kako bi ih upoznao sa planom za Kosovo, koji najavljuje.

"Hajde da čujemo njegove ideje, a ne da ova četvorica predsednika severnokosovskih opština otvaraju nogom vrata kabineta u Beogradu. ...stalno se njima nešto udovoljava... Sve me to podseća na vreme Slobodana Miloševića, kada su kod njega isto tako upadali Kosovopoljci, diktirali šta i kako da se radi. I evo, prošli smo kako smo prošli...", navela je Rada Trajković.

NOVI SAD, 7. januara 2012. (Beta)

Pogledajte još