Pominju se mnogi, nema sumnje da je Lazar Marković u beležnicama brojnih velikih klubova, ali se u poslednje vreme Liverpul izdvaja kao jedan od najkonkretnijih.

Prema informacijama sa Ostrva, menadžer slavnog kluba Keni Dalgliš je "poštovalac 17-godišnje senzacije Partizana“ i pokušaće u narednom periodu da dovede najmlađeg napadača srpskog šampiona na "Enfild“.

Priča je, naravno, daleko od realizacije. Prva želja Liverpula trenutno je Daren Bent iz Aston Vile, ali menadžer ovog kluba Aleks Mekliš još nije dao dozvolu za transfer. Ako se ne ostvari, možda će engleski klub odmah da pokuša da kupi Markovića, pa bi, prema informaciji "Pipla“, mogao da ponudi 11 miliona funti, što je oko 13 miliona evra.

Iz Humske su, međutim, svi mnogo puta poručili da nema šanse da već ove zime najmlađi napadač bude prodat. Pa čak ni u slučaju "nepristojne ponude“, jedne od onih za koje vole da kažu "da se ne odbija“.

Pominje se mogućnost i da Liverpul već ove zime završi posao oko Markovića, a da na "Enfild“ zvanično pređe narednog leta.

"Liverpul bi u toj trci morao da pobedi jednog giganta, italijanski Milan“, navode Englezi, koji veliku nadu srpskog fudbala porede sa Majklom Ovenom. Pominje se i da bi problem mogla da bude radna dozvola, ali ne i nepremostiv, jer je Marković sa 17 godina već postao standardan u našoj mladoj reprezentaciji.

Izvor: novosti.rs