Stanojević: Đurić me je ometao u poslu!

"Potpredsednik Upravnog odbora (UO) Branko Ružić mi je jednom prilikom rekao da nema potrebe za frkom i tenzijom, da smo četiri godine prvaci i da nije u interesu da budemo prvi i uzmemo trofej", rekao je Stanojević novinarima u beogradskom Medija centru.

On je naglasio da su u tom trenutku sa njima bili i portparol kluba Marko Vjetrović i sportski direktor Mladen Krstajić.

Prema Stanojevićevim rečima Branko Ružić mu je kazao da "gleda svoja posla i bavi se čime se bavi".

"Ja sam bio začuđen kada mi je to rekao i nisam mogao da verujem. Ne dam da mi tako nešto kaže potpredsednik kluba. Mogu da idem na poligraf ili suočavanje ako nekoga to interesuje. Nisam želeo da ulazim u dalje priče sa njim", istakao je doskorašnji trener Partizana.

Stanojević je naglasio da ga je UO smenio pozivajući se na statut koji je sam UO prekršio, što je potpredsednik kluba Mile Jovičić priznao.

"Smenili su me pozivajući se na statut koji oni krše, a to je da mene smenjuju bez povoda i razloga. Ja sam pričao svašta u javnosti i posle Šamroka, a tada nisam kršio statut. Sve što sam rekao bilo je 100 odsto istina, ali tada smo posle ispadanja iz Evrope dobili sve do kraja i nisu imali razlog da me smeme", kazao je Stanojević.

On je rekao da mu je tek danas stigla potvrda da više nije trener Partizana.

Stanojević je istakao da mu je ovo poslednje pojavljivanje u medijima povodom smene i da se "nikada nije bavio stvarima sem fudbala" i dodao da u Partizanu nije postojao nikakav red i da je o transferima pre dolaska

(old_image)

Krstajića na mesto sportskog direktora dogovarao samo sa predsednikom Đurićem.

"Ja sam ovde radio bez sportskog direktora. Nije bilo nikakvog reda, samo je predsednik dovodio igrače, a ja sam insistirao na dovođenje nekoga ko će sa mnom i strukom odlučivati o dovođenju igrača", kazao je Stanojević i dodao da je Đurić dovodio neke igrače koje struka nije želela.

"Dolazili su igrači koje ja i moj stručni tim nismo želeli, a kada se pojavio Krstajić tu su nastali najveći problemi, pošto je on bio stručna podrška", rekao je Stanojević.

On je istakao da nije želeo da Partizan samo osvaja trofeje i igra Ligu šampiona, već je hteo da napravi sistem.

"Moj cilj nije bio kada sam stigao da ostanem trener već da napravim sistem. Dolaskom Krstajića sistem je počeo da funkcioniše. To što nismo uspeli u LŠ nije važno, važno je da napravimo bazu, da iskoristimo to takmičenje za trogodišnji plan. Nebitno je da li ću biti prvi ili treći, već što imam viziju i način razmišljanja, a problem je nastao posle prvog nerešenog rezultata", kazao je on.

Stanojević je kazao da je na mesto trenera crno-belih došao na preporuku ljudi iz Fudbalskog saveza Srbije gde je radio kao selektor reprezentacije sastavljene od igrača do 19 godina.

"Ja sam u klub došao na preporuku Saveza, kao mlad i perspektivan trener. Potpisao sam ugovor na sedam utakmica na početku jer sam se dokazivao i odmah sam sve pobedio i osvojio titulu, ušao u Ligu šampiona sa uloženih svega 30.000 evra za dovođenje golmana Radiše Ilića", kazao je doskorašnji trener crno-belih.

On je istakao da "nije ključno igrati Ligu šampiona, već stvaranje novih igrača kojih trenutno ima osam u postavi".

Stanojević je naglasio da iza njega "ne stoji niko", da je "čist" i da ga "interesuje samo fudbal".

"Ja sam moju priču završio. Nisam ja Partizan, ja sam nebitan, bitan je sistem", zaključio je Stanojević.

UO je zabranio Aleksandru Stanojeviću da u nedelju održi konferenciju za medije na stadionu Partizana pa je on održao danas u Medija centru.

Beta

Pogledajte još