Beogradska publika je iskrena

BEOGRAD, 2. februara 2012. (Beta) - Violinista svetske reputacije Nemanja Radulović izjavio je u četvrtak da se raduje koncertima u Beogradu u petak i subotu, 3. i 4. februara, i da oseća posebnu odgovornost, jer je beogradska publika iskrena i reaguje burno kada je nešto dobro, ili loše izvedeno.

Na konferenciji za novinare Radulović je rekao da će na koncertu u petak svirati isključivo "Četiri godišnja doba" Antonija Vivaldija, dok će u subotu pored tog dela na programu biti i kompozicije Pabla de Sarasatea, Aleksandra Sedlara i Ludviga Van Betovena.

"Nisam često svirao Vivaldijeva 'Četiri godišnja doba', ali sam upao u zamku i uzeo note. To je kao kad čitate knjigu čiji sadržaj znate, ali je ipak doživljavate na svoj način", rekao je Radulović.

Radulović je rekao da će na koncertima u Beogradu svirati na francuskoj violini iz 1843. godine koju je izradio Žan Baptist Vijon i dodao da taj instrument koristi već pet godina zato što je "kao stvoren za njega".

Nemanja Radulović nastupiće u petak i u subotu u Kolarcu, na koncertima povodom proslave 80 godina Velike dvorane Kolarčeve zadužbine.

Pogledajte još