Zima čini ženu četiri godine starijom!

Stručnjaci za žensku lepotu su potvrdili da zimsko period žensku kožu čini starijom nego što jeste. Sprovedeno je istraživanje u kojem je učestvovalo 5000 žena starih između 27 i 60 godina i tom prilikom su posmatrane promene na njihovoj koži i očima tokom letnjeg i zimskog razdoblja. Konačni rezultati su pokazali da je u najvećem broju slučajeva zima "dodavala" još četiri godine na njihovo pravo godište, prenosi "Metroportal"

Laboratorija "AMA" iz Njujorka to objašnjava manjakom sunčevog svetla što kožu čini bledom ili čak sivom i bez svežine, čime se pojačava se utisak umornih očiju i crnih vrećica ispod njih. Takođe, manjak vitamina D kojeg organizam manje proizvodi usled nedostatka svetlosti, smanjuje dobrobit koju koža ima od njegovog uticaja pa koža deluje lošije zbog čega dame neminovno izgledaju starije.

Zimske dane često prati i depresivno raspoloženje koje takođe utiče na lošije stanje kože i doprinosi starijem izgledu.

Takođe, zimi je često prisutan nedostatak vitamina K što je još jedan od faktora koji utiču da nam lice izgleda umorno i zbog čega su nam oči blago otečene uprkos tome što smo dovoljno sati spavali.

Svih ovih uticaja nema leti, pa koža ne pati dodatno. Na primer, leti su crni kolutovi ispod očiju mnogo manje vidljivi jer su usled atmosferskih prilika sitini kapilari u tom delu lica pod pritiskom i jače pumpaju krv ispod površine kože, čineći da ona izgleda zdravije i zategnutije. Naravno, zdravo potamneli ten je krunski faktor koji će kožu učiniti lepšom i privlačnijom.

Pogledajte još