EXIT: Plan B, Avicii, Felix Da Housecat i Teed!

Koliko ste dobri đaci? Pripremite se da ovog leta odgovarate u školi sjajne muzike, jer je novo potvrđeno ime glavne bine Exit festivala superpopularni britanski multitalentovani umetnik, Plan B, dok nas na već ionako razigranoj bini Dance Arene čekaju, rame uz rame, Avicii, Felix Da Housecat i Totally Enormous Extinct Dinosaurs. Skačite visoko jer će najbolje ocene dobiti najrazigraniji, a prosek ćemo meriti po tome koliko će vas nakon festivala boleti noge, a koliko ćete izgubiti glas!

Oi! I said Oi! What you looking at you little rich boy!

Ovo su stihovi novog singla britanskog repera, tekstopisca, glumca i reditelja Bena Drua, poznatog kao Plan B. Pesma pod imenom Ill Manors najavljuje njegov nov studijski album, koji predstavlja i saundtrek za istoimeni film koji je Dru režirao, a čija je premijera najavljena za maj 2012. godine. Spot za pesmu koji je zvanično objavljen 9. marta izazvao je pravu malu revoluciju u muzičkoj blogosferi i postao instant hit nove radničke klase u Britaniji, ali i širom sveta. Po rečima čuvenog lista Guardian, Il Manors je „najvažnija mejnstrim protestna pesma godinama unazad“.

Komentar slušaoca na Youtube kanalu novog spota; „Ne verujem da će moja mama da kupi njegov novi album“, možda najbolje pokazuje zaokret koji je Plan B napravio u odnosu na izuzetno komercijalne singlove sa prošlog albuma, kao što su She Said, a pogotovo Prayin'. Ill Manors biće treći po redu album Bena Drua, nakon Who Needs Actions When You Got Words iz 2006. i The Defamation of Strickland Banks iz 2010. godine, koji je dostigao prvo mesto na UK listi najboljih albuma. Plan B je i dobitnik priznanja kao što su nagrada časopisa „Q“ iz 2010. za najboljeg mladog umetnika i Brit nagrada za najboljeg britanskog muškog izvođača iz 2011. godine.

Impresivnom lajnapu Dance Arene pridružuju se ove nedelje i Avicii, Felix Da Housecat i Totally Enormous Extinct Dinosaurs.



Avicii
je DJ i producent, kao i zvezda u usponu elektronske muzičke scene, sa mnogobrojnim hitovima iza sebe, među kojima je i Level, numera koja je ušla među top 10 najboljih u 14 različitih zemalja. Tim Berg, poznatiji pod imenom Avicii, pojavio se 2008. godine sa svojim remiksom tematske muzike iz igrice Lazy Jones za Commodore 64, koji je praktično istog trenutka bio izdat za Strike Recordings etiketu i sve posle toga je krenulo uzbrdo. Ne postoji mnogo izvođača koji mogu da se pohvale mestom u top 10 najboljih didžejeva koje bira DJ Magazine, a pogotovo da pritom imaju samo 21. godinu. Avicii predstavlja podmladak švedske haus scene, a već je uspeo da pokaže da ima potencijal da prestigne svoje sunarodnike. Za samo 4 godine, Avicii je od potpunog anonimusa dostigao status zvezde, dok je numera Sunshine iz 2011, izvedena u saradnji sa Dejvid Getom, nominovana za Gremija u kategoriji Best Dance Recording.

(old_image)

Arena će ove godine ponovo ugostiti kultno ime iz šarenog i obimnog sveta hausa i jednog od najvećih inovatora savremenog elektro zvuka. Felix Da Housecat, sa svojih osam studijskih albuma, nebrojeno mnogo singlova, miksova i remiksa, iza sebe ima impozantnu karijeru predstavnika drugog talasa čikaške scene, koja traje više od 20 godina. Njegov debi album iz 2001. godine, Kittenz and thee Glitz, uzburkao je klupski svet, dok su kolaboracije sa sada veoma poznatom Miss Kittin, među kojima su Silver Screen, Madame Hollywood i What Does it Feel Like oživele sint pop. Da venama ovog pionira elektronike teče muzika dokazuju i dve nominacije za Gremija.

(old_image)

Pod imenom Totally Enormous Extinct Dinosaurs krije se Orlando Higginbottom, koji leluja između preterane muzikalnosti i prefinjene preciznosti kad je u pitanju plesni podijum, dok po celom svetu izvodi svoj lajv set koji je prepun bizarnih instrumenata, sprava i naravno, plešućih dinosaurusa. Njegova prva dva EP-ja (2009. i 2010.) su dovoljno digli prašinu oko TEED-a, što će kulminirati u maju ove godine, kada TEED izbacuje svoj debi album, tako da ćemo imati prilike da na Areni premijerno čujemo njegove nove numere.

Njegova najveća avantura do sad predstavlja putovanje u Kongo (Afriku) gde je radio sa lokalnim muzičarima kao producent kojeg su lično pozvali Damon Albam i Oxfam na njihovom DRC LP projektu.

ULAZNICE:
Promo cena: 6990 dinara
Popust za studente i srednjoškolce: 5490 dinara
Redovna cena: 10990 dinara

Pogledajte još