Partizan u finišu dobio Zvezdu

Partizan sada ima učinak od četiri pobede i jednog poraza, dok je Zvezda na 3/2. Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Dragan Milosavljević sa 15 i Milan Mačvan sa 14 poena.

Zvezdu je predvodio Petar Popović sa 18 poena, a sledili su ga Andreja Milutinović sa 14 i Nemanja Nedović sa 13.

"Večiti" rivali su u beogradskom Pioniru, pred oko 3.500 gledalaca, odigrali jednu od najujednačenijih i najneizvesnijih međusobnih utakmica poslednjih

(old_image)

godina, a desetostruki uzastopni šampion Partizan je tek u drugom delu poslednje četvrtine uspeo da prelomi meč.

Zvezda je bolje počela i povela je sa 11:7, najviše zahvaljujući Petru Popoviću, koji je u prva četiri napada crveno-belih postigao šest poena. Partizan se, međutim, brzo povratio i šutevima spolja i penalima uspeo da izjednači, a onda i povede 14:11 posle trojke Davisa Bertransa.

Zvezda je brzo izašla iz bonusa, a Partizan nije bio najprecizniji sa penala, tako da je branilac titule otišao na prvi mali odmor sa samo dva poena prednosti 21:19.

Milutinović je u drugoj deonici poveo novi preokret, pošto je postigao trojku za vođstvo Zvezde. Nemanja Nedović iskoristio je dva napada, tako da su crveno-beli poveli sa 26:21.

Zvezda je vođstvo držala zahvaljujući Milutinoviću, Nemanji Nedoviću i Petru Popoviću, a najviše su imali šest poena prednosti, 31:25.

Partizan je u život vratio Danilo Anđušić sa dve trojke, a onda su se razigrali i Miroslav Raduljica i Vladimir Lučić, tako da je šampion do poluvremena uspeo da povrati vođstvo, 41:39.

Omar Tomas je uz zvuk sirene faulirao Lučića, tako da je Partizan na odmor otišao sa prednošću od 42:39.

Ujednačena borba nastavila se i u drugom poluvremenu. Bertrans je trojkom

(old_image)

Partizanu doneo maksimalnih "plus sedam", 46:39, ali je Zvezda uzvratila košem Petra Popovića, a onda i trojkom njegovog prezimenjaka Bojana, tako da je gostujući tim ostao u igri.

Preokret se desio sredinom deonice, kada je Milosavljević napravio nesportsku ličnu grešku na Bojanu Popoviću, koji je iskoristio oba penala za novo vođstvo Zvezde. Partizan je vratio prednosti, ali su crveno-beli ostali u naletu i krajem deonice su poveli, 52:54.

Partizan nije uspevao da iskoristi tada malo usko postavljenu zonu Zvezde, a promašaje domaćina kažnjavali su Milutinović, Petar Popović i na kraju Filip Čović, tako da su gosti u poslednjih 10 minuta ušli sa pola koša prednosti, 56:55.

Crno-beli su u poslednjoj četvrtini prelomili utakmicu i napravili osetniju razliku. Prvo je Mačvan na isteku napada pogodio trojku za vođstvo Partizana od 60:58.

Posle koša Tomasa, Džejms je pogodio sva tri slobodna bacanja, a onda je Anđušić ponovo na isteku napada postigao još jednu trojku za 66:60, da bi posle koša Milosavljevića bilo 68:60, četiri minuta pre kraja.

Zvezda je uzvratila koševima Mileta Ilića, a posle nekoliko promašaja, Raduljica je dao koš i bacanje, dva minuta i 18 sekundi pre kraja za 71:63, da bi posle trojke Mačvana Partizan došao do 74:63 i tako definitivno prelomio meč, a onda ga mirno priveo kraju.

Rezultati utakmica 5. kolа:

BKK Radnički - Hemofarm 91:64
Radnički FMP - Radnički Kargujevac 89:82
Partizan - Crvena zvezda 76:69
Mega Vizura - Vojvodina 80:75

Tabela:

Partizan 4/1
Vojvodina 3/2
Crvena zvezda 3/2
Radnički FMP 3/2
BKK Radnički 3/2
Radnički Kragujevac 3/2
Hemofarm 1/4
Mega Vizura 0/5

Beta

Pogledajte još