Supernatural festival povodom Dana planete Zemlje

Festival "Supernatural", u organizaciji ekološkog pokreta Supernatural, održava se na površini od dva hektara zemljišta na Adi Huji, donedavno deponiji gradjevinskog šuta koju je nedavno očistilo Gradsko zelenilo.

Na "Supernatural" festivalu biće predstavljene organizacije iz oblasti zaštite životne sredine medju kojima su Liga ornitologa Srbije, Fakultet za primenjenu ekologiju FUTURA, Svetski fond za prirodu (WWF) i Riken (Recan) fond za reciklažu limenki.

Na sopstvenom štandu biće predstavljen i ekološki sajt agencije Beta, "Zelena Srbija" (www.zelenasrbija.rs). Posetioci štanda "Zelene Srbije" će moći da učestvuju u nagradnoj igri o zaštićenim vrstama životinja.

Festival "Supernatural" će organizovati i zelenu pijacu na kojoj će biti predstavljeni i proizvodjači autentičnih srpskih proizvoda poput leskovačkog ajvara, futoškog kupusa i homoljskog meda.

U okviru "Zelene laboratorije" - istraživačkog centra, okupiće se domaći i strani stručnjaci iz oblasti zaštite životne sredine, koji trena da izrade projekat potpune rehabilitacije ekosistema Ada Huja.

U muzičkom delu festivala nastupiće grupe "Zemlja gruva", "Sharkes, snakes and planes", džez muzičar Duško Gojković i slovenački muzičar Gušti.

Kako je najavljeno, nakon festivala, pokret "Supernatural" ostaće na rečnom poluostrvu Ada Huja, gde će početi da radi "Supernatural ekološki kamp" - centar obrazovanja, zaštite životne sredine i kulture, sa ciljem da se nastavi rešavanje problema narušenog ekosistema Ade Huje.

Cilj projekta revitalizacije Ade Huje trebalo bi da bude uredjen gradski park.

Beta

Pogledajte još