Đilas: Pajtić mi lično saopštio da će biti kandidat za predsednika DS

Međutim, on ne želi da odgovori kako je Pajtić obrazložio tu svoju odluku.

"Te stvari su nešto što treba da ostane između nas dvojice. On je doneo odluku da se kandiduje za predsednika i to je njegovo legitimno pravo", kaže Đilas.

Upitan da li veruje da će i posle 31. maja, kada se bude održala izborna skupština DS, biti predsednik stranke, on je rekao da se ne bi kandidovao da u to ne veruje.

"U tradiciji DS je da ima više kandidata. Svestan sam da će jedan deo građana reći "dokle više", ali očigledno je to DS, i tu demokratičnost treba tretirati kao naš kvalitet", dodao je lider DS.

On je rekao da će članovima DS ponuditi jedan način vođena stranke koji je drugačiji.

"On neće biti onakav kakav je bio u vreme Borisa Tadića, jer svi su dizali ruke za sve što se kaže, a neće biti ni onakav kakav je bio u poslednjih godinu dana, gde se predsednik stranke sve vreme bori sa opozicijom u sopstvenim redovima, koja ima podršku vlasti i medija koje vlast kontroliše. Umesto da građanima govorimo o rešenjima koje nudimo, stiče se utisak da se mi stalno bavimo sami sobom", rekao je Đilas.

Na pitanje ko je zadužio DS, on je rekao da je u vreme Borisa Tadića stranka je potrošila više para na izborima nego što je imala i ostavila dug od pet miliona evra.

"Vratili smo pola od toga. Dok se neki bave lobiranjima i borbom da očuvaju svoja mesta bez obzira na podršku koju stranka ima kod građana, ja se bavim dugovima i time što hapse članove DS i što treba omogućiti da ti ljudi imaju odbranu i da njihove porodice od nečeg žive", rekao je Đilas.

Izvor: Studio B

Pogledajte još