Marčelo: Nova pesma, spot i roman

,,Ako jedna pesma ili priča uopšte može da doprinese borbi protiv trgovine ljudima, mislim da je najbolji pristup kroz približavanje tog užasa nekome koga taj problem nikada ranije nije doticao. Nakon čitanja veoma uznemirujuće dokumentacije čiji se podaci i pojavljuju u tekstu pesme, Rade i ja smo dali sve od sebe da kroz note i reči opišemo strahotu o kojoj se tako malo zna”, objašnjava Marčelo i ističe da neznanje o trgovini ljudima potiče, pre svega, iz straha žrtava da govore o tome, i dodaje. "Ovo je šansa da se neko, ko bi mogao da dođe u opasnost, na vreme upozori".

Novu pesmu je moguće besplatno preuzeti sa internet stranice NVO ,,Astra", a spot je režirao Milutin Petrović.

U međuvremenu se, na upravo završenom 57. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga. u izdanju Beoštampe pojavio „Malterego”, novi Marčelov roman, kao i osmo izdanje njegovog prvenca ,,Zajedno sami", obogaćeno dramskom adaptacijom po kojoj je istoimena predstava igrana u DADOV-u. Tokom sajamskih dana skoro kompletan prvi tiraž nove knjige je rasprodat, uskoro se očekuje i drugo izdanje.

Posle kratke pauze, nastavljaju se i zajedničke koncertne aktivnosti Marčela & Filtera i Iskaza, i to nastupima u Prokuplju (3. novembar), Požarevcu (24. novembar) i Subotici (1. decembar).

Pogledajte još