Vučić: Neće biti izbora iako bi nam odgovarali

- Zbog afere Šarić neće biti raspisani vanredni izbori, ali će odgovarati svako ko je počinio krivično delo, bez obzira na ime i funkciju. U ovom trenutku važniji su nam interesi države i naroda i nikada neće biti izbora koji će zavisiti samo od nas već od celokupne atmosfere, pre svega od onoga što se u društvu dešava. Za nas je najvažnije da nastavimo rad na izvlačenju Srbije iz krize, na dobijanju datuma pregovora, privlačenju investicija - rekao je Vučić.

Pročitaj: Dačić znao ko je Radulović

On je dodao da je Predsedništvo SNS donelo danas tri zaključka, među kojima je i da će nadležni organi u skladu sa zakonom preduzeti sve mere na rasvetljavanju krivičnih dela u korupciji, bez obzira o kome se radi, jer kako je naglasio, nema zaštićenih.

"Iznenadili biste se kada biste videli ko se sve sa kim sastajao"

Vučić je rekao da bivši šef Nacionalnog saveta za bezbednost i sadašnji potpredsednik DS-a Miodrag Rakić i Boris Tadić, bivši predsednik Srbije, nisu počinili krivično delo.

"U profesionalnom smislu nemam šta da zamerim Rakiću, ali u političkom imam nekim drugima. Znali su za Dačićeve kontakte sa Radulovićem, ali su ipak hteli da prave vladu sa njim", naveo je on.

Pročitaj:  Ako je bilo neko krivično delo, Tadić, Rakić i Veljović, zajedno sa Dačićem u zatvor

Vučić je rekao da o sastancima premijera Srbije Ivice Dačića sa članom klana Darka Šarića nije bio obavešten do pre nekoliko dana.

- SNS oko toga ništa nije znao, a o sastancima Dačića i Radulovića sam saznao pre nekoliko dana - rekao je Vučić.

Izvor: Blic

Pogledajte još