JDP: “Zločin i kazna” premijerno 8. juna

0

Predstava "Zločin i kazna", po romanu Dostojevskog, u režiji Ane Tomović biće premijerno izvedena 8. juna na sceni teatra "Bojan Stupica", najavila je na konferenciji za novinare direktorka Jugoslovenskog dramskog pozorišta (JDP) Tamara Vučković.

Ona je istakla da je to četvrta premijera u ovoj sezoni, uprkos veoma teškoj finansijskoj situaciji i zahvalila ekipi koja je radila kao da su produkcioni uslovi normalni.

Glavne uloge igraju Nikola Rakočević (Raskoljnikov), Ljubomir Bandović (Porfirij Petrovič), Milena Živanović (Sonja), a u ansamblu su Bogdan Diklić i Goran Šušljik u alternaciji, zatim Dubravko Jovanović, Slobodan Tešić, Aleksandar Radojičić i Uroš Jakovljević.

Dramaturzi su Olga Dimitrijević i Filip Vujošević, scenograf Ljerka Hribar a kostimograf Momirka Bailović.

Umetnički direktor JDP-a Gorčin Stojanović rekao je da izbor naslova u ovoj sezoni („Otelo“, „Gospođica“, „Zločin i kazna“) neki komentarišu kao „igrate lektiru“, ali da neko mora i to da radi.

Predstava je najavljena kao svevremena, a na primedbu novinara da tema odgovornosti za učinjeno, odnosno savesti nije baš prisutna u današnjem vremenu, rediteljka je odgovorila da je tim značajnije ponuditi publici ovakvu predstavu kako bi se ljudi bar u pozorištu zamislili nad nekim pitanjima.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.