EPS preti isključenjima

Kupcima u kategorijama "široka potrošnja" i "niski napon" - koji duguju više od 10.000 dinara, kao i svim kupcima priključenim na visoki i srednji napon, koji imaju dug veći od 100.000 dinara, upućena su upozorenja pred obustavu isporuke, navodi se u saopštenju.

Domaćinstvima i ostalim kupcima na niskom naponu koji duguju više od 5.000 dinara, kao i kupcima na visokom i srednjem naponu koji duguju više od 50.000 dinara, poslati su obaveštenje i opomena o stanju duga s pozivom da dug izmire u roku od 15 dana.

Poslato je oko 70.000 upozorenja i oko 150.000 obaveštenja i opomena.

Svim kupcima kojima je upućeno upozorenje pred obustavu isporuke električne energije, ostavljen je zakonski rok od 15 dana da svoj dug izmire. U suprotnom, PD EPS Snabdevanje podneće zahtev nadležnom Operatoru distributivnog sistema da u zakonskom roku od osam dana obustavi isporuku električne energije.

Ako i ova mera ne bude dala rezultate, biće pokrenuta procedura raskida Ugovora o isporuci električne energije i trajnog isključenja dužnika sa elektrodistributivne mreže.

Kupci koji su u međuvremenu uplatili svoj dug, a stiglo im je upozorenje ili opomena, trebalo bi da dokaz o uplati dostave na šalter za reklamacije. Ako uoče neku nelogičnost u obračunu, žalbu treba da predaju na šalterima distribucije koje su jedino mesto za utvrđivanje osnova za reklamaciju.

Pojačan je rad službi za reklamacije u svim privrednim društvima, kako bi svaki kupac mogao da dobije objašnjenje, ili da mu se ispravi račun ukoliko se utvrdi greška.

Kako se navodi u saopštenju kompanije, formiranjem EPS Snabdevanja kupci su dobili dodatne povoljnosti. Zbog dinamike isplate penzija, rok za ostvarenje prava na popust od pet odsto produžen je sa 20. na 25. dan u mesecu, kako bi i penzioneri iskoristili ovu pogodnost.

Izvor: B92

Pogledajte još