Room escape u Novom Sadu: Opljačkajte banku za 60 minuta!

Foto: Roomescape Novi Sad / Facebook

Uzbuđenje, šok, adrenalin i osećaj kao da su junaci filma utisak je koji stiču svi koji su se oprobali u ovoj igri koja je u stvarni svet preneta iz virtuelnog, odnosno nastala je po uzoru na istoimenu kompjutersku igru.

(old_image)
Igra se ne preporučuje mlađim od 15 godina / Foto: Roomescape Novi Sad / Facebook

Pravila igre su jednostavna, iako postoji mnogo varijacija. Igrači moraju da, pomerajući različite objekte, istražujući prostorije, rešavajući rebuse, pronađu ključ koji će ih voditi u sledeću prostoriju. “Room escape” Novi Sad zasad ima dve sobe. U jednoj treba rešiti zagonetke i opljačkati banku, a u drugoj spasti svet od nuklearne katastrofe. Timovi se sastoje od dva do pet igrača.

Prvu „Room Escape“ u Srbiji otvorio je bračni par Boban i Nina Melkus.

"U planu je da napravimo i treću sobu, bekstvo iz zatvora. “Room escape” je namenjen svima koji vole da se zabave i rešavaju logičke igre. Igre su osmišljene da budu uzbudljive svima bez obzira na godine i pol. Ipak, da biste uspešno rešili probleme, potreban je određeni nivo opšte kulture i osnovnih znanja, tako da se ne preporučuje mlađima od 15 godina"
, kaže Nina.

Interesovanje koje je ova igra izazvala među Novosađanima je neverovatno, pa nedeljno bude odigrano više od deset igara.

(old_image)
Ovakve sobe su hit u svetu, a igrači rešavaju različite izazove i misterije. Sledeća soba biće “bekstvo iz zatvora” / Foto: Roomescape Novi Sad / Facebook

"Fizička snaga nije potrebna, ali igrači treba da budu jaki u drugim stvarima, kao što su logičko razmišljanje, opažanje i pretraživanje"
, kaže Boban.

„Room escape“ nalazi se u Ulici Mite Ružića. Za jednu igru treba izdvojiti 4.000 dinara, bez obzira na to da li je igra za dva ili pet igrača.

Već stigli do tripadvisor.com

Novosadski “Room Escape” već se našao i na čuvenom sajtu tripadvisor.com. “Turisti daju preporuke atrakcija koje treba videti u Novom Sadu, a već smo se probili na treće mesto, odmah iza fruškogorskih manastira i Petrovaradinske tvrđave. Svima koji dođu i ne budu zadovoljni garantujemo da ćemo vratiti novac. Međutim, takvih sigurno neće biti”, kaže Boban.

Izvor: 24 sata

Pogledajte još