Vehabija Mirza Ganić ipak živ?

Foto: Facebook / Mirza Ganić

U poruci se kaže da je „vest sa profila njegovog bliskog brata netačna i da je taj profil je bio “hakovan“.

"Alah vas pomogao, nemam puno vremena... Ja Mirza Ganić nisam poginuo ( iako se ispostavilo da je ta lažna vest obradovala sve nevernike).

Hvala Alahu. Braca koja su publicirala su dobila vesti sa profila mog bliskog brata a taj profil je bio hakovan.

Dovite ljudi. Bilo je u ovome i khajra i sherra (zla).Uglavnom,ja sam još tu a Allah najbolje zna razlog. Shehadet je postiglo oko 6 ljudi sa nasih prostora. Dovite za njih i za ranjene. Alah vas pomogao. Znam da neki necće odmah poverovati ali ja sam. Muslimani ne lažu a kamo li Mudžahidi. Sa osmehom na licu zbog braće i tugom u srcu zbog mene jer sam jos ovde.
Mirza Ganić.. Ako mi mozete uciniti uslugu i proširiti ovu vest!", napisao je Ganić na svom Fejsbuk profilu.

Ganić je na ratištu u Siriji od početka rata u toj zemlji, a prethodno je više puta pretio Aidi Ćorović aktivistkinji i doskorašnjoj direktorka NVO Urban-in iz Novog Pazara.

Aida Ćorović je ipak rekla da joj je žao ako je Ganić poginuo.

"Večeras sam saznala da je mladić koji mi je pretio smrću i pozivao istomišljenike da me linčuju, Mirza Ganić, poginuo na ratištu u Siriji. Mozda zvuči blasfemično, ali osećam samo tugu jer je jedan mladi život surovo prekinut, jedna porodica je ostala bez svog deteta, ovaj grad je ostao bez još jednog mladog čoveka koji je mogao da doprinese da svi mi koji živimo ovde, živimo bar malo bolje... Saosećam s bolom njegovih najbližih i, istovremeno, se iskreno nadam da će zdrav razum prevagnuti i sačuvati druge mlade živote ovoga grada da ne postanu nevine zrtve nečijih nečasnih ideja i interesa...", napisala je Ćorović na svom Fejsbuk profilu.

"Od Mirze Ganića dobila sam ozbiljne pretnje, slao mi je fotomontaže mog portreta i leševa iz rata", rekla je ranije Ćorović.

Ganić je nedavno uputio i pretnje ministru spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Srbije Rasimu Ljajiću i ministru bezbednosti BiH Fahrudinu Radončiću i prenosi portal "Sandžakinfo.net".

On je pretio Ljajiću i Radončiću jer su inicirali zabranu odlazaka u strane vojne i paravojne formacije državljanima Srbije i BiH.

Blic

Pogledajte još