VEHABIJA BILAL POZIVA NA DŽIHAD: Krećemo na Sandžak

Akter brojnih video-snimaka sa dramatičnim stavovima koji su preplavili internet, a kojeg je “proslavila” rečenica prema kojoj “ciljaju” na uzimanje harača od Hrvata i Srba u BiH, sada otvara bolne rane iz devedesetih godina prošlog veka.

Ko je nas zaustavio ’95. da ne uzmemo Banjaluku i Prijedor, i da ne izvršimo obećanja koja smo narodu davali – da ćemo doći na Drinu, da ćemo klanjati na mostu Mehmed-paše? Da ćemo onda krenuti prema Sandžaku? To je sve naše”, poručuje vehabija na videu objavljenom na Jutjubu i dodaje da su ih zaustavile zapadne sile.

Stavovi ozloglašenog vehabije po ko zna koji put naišli su na oštru osudu javnosti, a posebno stručnjaka.

“To je govor mržnje i ova država mora početi da sankcioniše one koji mržnju šire. Ako to ne uradi, takve izjave će se strašno multiplicirati. Ja sam za to da tužilaštvo radi svoj posao, da počne takve da kažnjava
”, naglašava Mehmed Bradarić, član Zajedničke komisije za odbranu i bezbednost parlamenta BiH.

On ocenuje da su pripadnici vehabijskog pokreta pretnja i to najpre bošnjačkom narodu.

Njima se treba snažno suprotstaviti, ne treba ih ohrabrivati”, naglašava Bradarić.

Poput njega, i Staša Košarac, član Zajedničke komisije za odbranu i bezbednost parlamenta BiH, osuđuje najnoviju izjavu Bosnića i kaže da je sasvim jasno da je ovde reč o širenju strahova.

Vi se sećate i napada na američku ambasadu u Sarajevu. Oni zastrašuju sve dobronamerne građane ove zemlje. I naravno, mislim da to nije učinjeno bez razloga”, naglašava Košarac.

On ocenjuje da postoje slabe karike u rešavanju problema vehabizma u BiH.

Očigledno je da postoje jako izražene slabosti u ovoj zemlji, a rekorder u plasmanu slabosti su bezbednosne agencije na nivou BiH”, naglašava Košarac.

Sa druge strane, u policijskim agencijama tvrde da rade u okviru svoje nadležnosti.

Upitana da li eventualno vode istragu protiv Bosnića zbog stavova koje iznosi, Kristina Jozić, policijski službenik SIPA, navodi da ova agencija ne iznosi u javnost informacije koje se odnose na osobe koje su sa sigurnosnog aspekta predmet njihovog interesovanja.

Podsećanja radi, Bosnić je i izjavljivao: “Znajte, tek je počelo da se krvari i neće stati, Alah najbolje zna, dok god ne dođe pobeda islama.

Izvor: Kurir

Pogledajte još