Microsoft ne želi više da ima posla sa Androidom?

0

Kompanija Microsoft prestaće sa proizvodnjom Nokia serije X, i prekinuće u potpunosti proizvodnju telefona sa Android sistemom.

Ova odluka doneta je nakon što je saopšteno da će Microsoft otpustiti 18.000 zaposlenih. Od toga će najveći deo biti podeljen zaposlenima o Nokiji, koju je Microsoft kupio u aprilu ove godine.

Tako će i Nokia X modeli smartfona postatio deo Lumia serije i ubuduće će biti proizvođeni sa Windows Phone operativnim sistemom.

Ovaj potez iznenadio je mnoge, s obzirom na to da je Microsoft svoje prve Android telefone predstavio u februaru na sajmu u Barseloni.

Ova informacija je posebno iznenađujuća kad se u obzir uzmu odlične recenzije koje je čitava serija X dobila od korisnika širom sveta.

U mejlu koji je prosleđen zaposlenima u Microsoftu 17. jula, izvršni direktor odseka za mobilne telefone Stiven Ilop naveo je da je plan kompanije da se Windows phone razvija u pravcu povoljnijih smartfona, zajedno sa Lumia serijom.

“Planiramo da ponudimo jeftinije Lumia uređaje”, najavio je Ilop. Prema njegovim rečima do sada proizvedeni Nokia X smartfoni sa Androidom i dalje će imati podršku Microsofta, ali se više neće proizvoditi.

izvor. B92 , Nadlanu

Foto: youtube printscreen

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.