ENSH Live

ENSH je novi solo projekat Milenka Vujoševića, pevača i producenta iz Toronta. Milenko je pre nešto više od godinu dana rešio da napusti grad u kome je živeo od svoje prve godine i vrati se u svoj rodni grad Beograd. Zabrinut putanjom kojom se njegov dotadašnji život kretao, odlučio je da napravi radikalan potez i promeni svoj život iz korena.

U Kanadi je svoju muzičku karijeru započeo još u srednjoj školi solo projektom pod imenom LACERDA. Kasnije, solo projekat prerasta u band istog naziva, sa kojim je objavio tri studijska albuma i proputovao celu Ameriku svirajući tri godine za redom na čuvenom putujućem festivalu Vans Warped Tour.

Nakon dolaska u Beograd, sa revitalizovanom radnom etikom i novom životnom energijom pokreće projekat ENSH i snima prvi album adekvatnog naziva BELGRADE. Album je inspirisan životnom transformacijom kroz koju je prošao pokušavajući da redefiniše sopstveni identitet i mesto u društvu.

Kroz kombinaciju semplova, sintisajzera i vokalnih lupova, Milenko izražava sopstveni stil elektro, indi-popa. U nekim trenutcima muzika je samo tihi puls a u drugim sirovo-energična, ali lepak koji povezuje ceo doživljaj u celinu je emotivan i strastven vokal. Iako upoređivan sa Bjork, Grimes, Jeff Buckley, može se primetiti raznolikost uticaja ali i specifičnost i autentičnost izraza.

Nakon objavljivanja kontroverznog spota za numeru “Fiks", izdatog u februaru, na red dolazi i drugi video za pesmu "Robin Hood" snimljen na Trgu Republike uz pomoć lokalnog uličnog svirača.

Uz Ensh nastupaće i Dunja Dačić, poznatija kao Dojo, koja je objavila svoj prvi EP naziva Endings. Dunja Dačić prvi put se predstavila javnosti u oktobru 2013. godine. Načinom na koji koristi gitare, sintisajzere, semplove i svoj glas, odmah se istakla specifičnim muzičkim izrazom, vešto kombinujući emotvne komponente sa alternativom i elektronikom. Nedavno je imala značajnu turneju sa lokalnim alternativnim herojima, TI, čime je otvorila put za buduću uspešnu karijeru.

Za after party je zadužena DJ Vanja Bursać koja će vrteti numere u njenom prepoznatljivom duhu.

Cena karte 250 rsd

http://www.gradbeograd.eu

Pogledajte još