U ČAST NAJVEĆEG GOSPODINA ROKENROLA: Koncert posvećen Vladi Divljanu

‘Koncert u čast najvećeg gospodina rock’n’rolla’ posvećen Vladi Divljanu, održaće se u zagrebačkoj Tvornici kulture u subotu, 7. maja. Ovaj veliki događaj na kojem će svirati pored grupe Ljetno kino i Darko Rundek, Dino Šaran (iz benda Letu Štuke) i Srđan Gojković Gile, snimaće se za potrebe filma “Nebeska tema”.

Max Juričić, organizator koncerta i vođa sastava Ljetno kino, sa kojim je Vlada Divljan objavio dva izdanja (EP “Četiri godišnja doba” i album “Live@Tvornica Kulture”) i nastupao sa velikim uspehom širom regiona, o predstojećem događaju kaže:
“Naziv koncerta najbolje govori što mislimo o našem prijatelju Vladi Divljanu, a razlog da i ove godine bar jednom odsviramo Vladine pjesme je da u njegovu čast, na naše zadovoljstvo i na radost publike, pokušamo oživiti magiju koju je donosio kad bi iz Beograda ili Beča dolazio u Zagreb”.

(old_image)

Poslednji put Vlada je u Zagrebu nastupao 2014. u Tvornici kulture i na InMusic festivalu zajedno s Ljetnim kinom, a postava koja ga je tada pratila sviraće i na ovom koncertu: Max - ukulele i vokal, Vlade - klarinet i vokal, Buki- 3 toma i vokal, Surka - beatbox i vokal, Stane - violončelo, Barracuda - bas i vokal, Kuzma - harmonika i Gonzo - udaraljke.

“Bendu će se pridružiti Igor Pavlica s trubom i tri mušketira iz Zagreba, Sarajeva i Beograda – Darko Rundek, Dino Šaran i Srđan Gojković Gile koji će uz Vladine otpjevati i neku od svojih najljepših pjesama. Koncert će snimati ekipa vrsnog beogradskog režisera dokumentarnih filmova Mladena Matičevića, a legendarni autor muzičkih spotova Radislav Jovanov Gonzo u Tvornici će premijerno predstaviti video za pjesmu ”Baba Zumbula”, montiran od snimki s Vladinih poslijednjih nastupa. 12 muzičara, nezaboravne pjesme, filmska ekipa, premijera i iznenađenja obećavaju da će koncert biti i kino i kazalište, a Ljetno kino će se posebno potruditi da tu večer sviraju s energijom i veseljem kako su to radili s Vladom”, naglašava Max Juričić.

(old_image)

Ulaznice za koncert u pretprodaji koštaju 50 kuna, dok će na dan koncerta iznositi 70kn.
Producentska kuća Starhill je pre 10-ak dana zvanično počela sa snimanjem dokumentarnog filma “Nebeska tema” o jednom od najznačajnijih muzičara sa naših prostora, Vladi Divljanu.

Do sada su urađeni zvučni zapisi (bez slike, tzv. “off”) sa Zdenkom Kolarom, Maxom Juričićem, Gorankom Matić, Momčilom Momom Rajinom, a ovih dana biće snimljeni Aleksandar Šandorov, Srđan Gojković Gile i Darko Rundek.
Audio snimanje pojedinih učesnika trajaće do kraja meseca, a onda se nakon uskršnjih praznika prelazi na snimanje slike. Premijera filma “Nebeska tema” planirana je za jesen ove godine.
Sve informacije o filmu možete pronaći na sajtu filma - www.nebeskatema.com i
Facebook strani - www.facebook.com/NebeskaTema

Pogledajte još