Kotor u znaku tanga!

0

U okviru pratećih programa Međunarodnog festivala KotorArt i ideje oživljavanja kotorskih trgova i pjaca, u naredna dva dana Kotor će biti u znaku najpopularnijeg plesa na svetu – tanga koji će ulice, trgove i gotovo svaki slobodni prostor pretvoriti u plesne podijume.

Više ansambala iz pratećih programa KotorArta, među kojima su i duvački i gudački ansambli, koji su angažovani kroz audiciju za basking umetnike (busking), odnosno ulične performere, tokom popodneva u sredu i četvrtak sviraće tango  i prirediti za posetioce u Kotoru nezaboravnu priliku da uživaju u nesvakidašnjem plesnom performansu koji će na raznim lokacijama grada izvoditi članovi plesne škole „Buena Vista“ iz Podgorice, kojom rukovodi Ivan Jovanović“, najavila je Sara Lakičević, PR KotorArta.

 

Ova plesna revija biće ujedno i zagrevanje atmosfere pred koncert na Letnjoj pozornici, u četvrtak 27. jula, kada će tango muziku izvoditi violinista Stefan Milenković i akordeonista Marko Hatlak, udruženi sa pijanistom Markom Črnčecom i kontrabasistom Lukom Herman-Gajzerom u energičnom ansamblu Tango Compas. Kao gostujući vokal, nastupiće Ana Bezjak. „Buena Vista“ će biti plesni pratilac i ovog događaja.

„Buena Vista“ je osnovana 2008. godine i za vrlo kratko vrijeme je postala vodeća škola u Crnoj Gori kada je reč o salsi, argentinskom tangu i afro-kubanskim plesovima.

Stefan Milenković, svetski priznati violinista i Marko Hatlak, svestrani slovenski koncertni harmonikaš, udružili su snage u energičnom sastavu Stefan Milenkovich & Marko Hatlak Tango Compás. Ovaj projekt istražuje intenzivnu, mračnu lepotu i strast tanga.

Muzičari sastava dolaze iz različitih žanrova – od Milenkovićevog svijeta klasične dubine, Hatlakovoga isprepletanja klasike s tango i etno muzikom, do Herman Gaiserovog poigravanja sa džezom i Črnčecovih čudesnih improvizacija, tako da nastaje zanimljiva simbioza muzike koja nudi oba vidika.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.