Intervju: Matthew Hoag

Met, kome će društvo za di džej pultom praviti Dejan Milićević i Pepe, obećava dobar provod i pravu slavljeničku atmosferu.

Šta publika može da očekuje od tebe na nastupu? S obzirom da ti je rođendan da li možda spremaš neko specijalno iznenađenje?

MH: Kao kod svakog mog nastupa, i taj će da bude pun pozitivne energije, mnogo vesele muzike i druženja. Poenta je da kad parti završi svi izađemo iz kluba radosni. O specialnom iznenađenju se ne govori, ako bi se govorilo, onda ne bi bilo iznenađenje.

Zašto si odlučio da rođendan ove, kao i prošle godine proslaviš baš u “Tjubu”? Da li ovaj klub i Beograd imaju neki poseban značaj za tebe?

MN: Sa ekipom iz “Tjuba“ imam jako dobar odnos i nadam se da će moji rođendani da postanu neki ritual. Beograd, po meni beli grad ili grad bogova, je vrlo specijalan grad. Ima neku posebnu energiju i ja volim iskren odnos koji on ima sa ljudima, pa mi mnogo znači sve vreme provedeno u Srbiji, a pogotovo rođendan. Tube I love u.

Leto si proveo veoma radno. Na kojim festivalima si učestvovao i da li zadovoljan nastupima?

MH: Leto sam proveo fantastično, ali i aktivno i radno. Nastupao sam na “Tomorowland” u Belgiji, u “Privilegu” na Ibizi, “Row 14” u Barseloni na “Singer Morning” partiju i mesec dana sam radio programing i svirao za “Kazantip Republic” i to je bilo predivno iskustvo.



Šta misliš o srpskim di džejevima i generalno našoj elektronskoj sceni?

MH: Srpski di džejevi su veoma kvalitetni. Imaš ljude kao što su Marko Nastić, Dejan Milićević, Marko Milosavljević, Kobaja, Vladimir Acić, Gramophondzie, Antrax i Pookie koji su pravi pioniri ove scene i uspeli su da se probiju i izvan granice Srbije. Tu su i takozvani “newcomers” (Iako se meni taj izraz ne sviđa), kao što su Jan Nemeček, Lea Dobričić, Nikola Majdanović i Minimalistic koji su takođe jako kvalitetni umetnici sa izrazitom željom za radom. Srbija je bitna nacija u elektronskoj sceni na Balkanu i istočnoj Evropi. Ne smemo zaboraviti na “Exit festival” koji je po mom mišljenju jedan od boljih festivala tog formata u Evropi, a u državi se dešavaju žurke svaki vikend i to čini Srbiju jako kvalitetnom zemljom sa izrazitim poznavanjem muzike i od strane publike, koja je diiiivna. Svakoga dana dobijam promo diskove od mladih talenata koji dišu muziku sa svakim korakom.

Žurka počinje u 23 sata. Ulaz je slobodan do ponoći, dok će se posle plaćati 200 dinara.

Pogledajte još