Happy people: Punoletsvo pionira elektronske muzike

Priču “Srećnih ljudi” je 1994. godine, zajedno sa Aleksandrom Laletom Pavićem, počeo je da piše i multitalentovani umetnik Srđan Žika Todorović. Kako je ideja bila da se okupe mladi i kreativni di džejevi, ekipi su se vrlo brzo priključili Marko Nastić, Goran Zmija Kovačević, Petko, Mr. Flowers, Marko Vuković, Petar Cvetković, Shekimon, Nikola Paunović.

Punoletsvo uz Edija Ričardsa, kuma tek-hausa

Proslavu u “Tjubu” će uveličati i zli Edi Ričards, kum tek-hausa, a žurka će trajati punih sedam sati. Program počinje u 23.00 “back2back” nastupom Shekimona i Nikole Paunovića, od 00.30 su Mr, Flowers i Petar Cvetković, od 2.00 je Ričards, dok su Lale i Marko Vuković od 4.00 do 6.00. Karta je 200 dinara.

- Mi smo, posle “Integre” i “Kozmike”, bili treća ekipa, ali i jedina koja je opstala od prvih dana. U tom periodu elektronska muzika je bila nešto novo na našim prostorima i prve žurke su bile kućne, a hram klabinga je bila Industrija. Tu su se desile prve žurke i upoznavanja, dok su svi veći hepeninzi bili u hangarima – seća se Lale.

Kako kaže, u početku su svi slušali tehno muziku i nisu bili svesni pravaca, jer im je sve bilo potpuno novo. Posle su krenule podele na žanrove, a HP su se opredelili za tek-haus.

(old_image)

Ovaj di džej tim ubrzo postaje prepoznatljiv po svojim “No limitžurkama i počinje da gostuje po Srbiji, ali i po Portugalu, Bugarskoj, Engleskoj, Švedskoj, kao i Ex Yu. Najbolja saradnja uspostavljena je sa engleskom scenom, tako da su u više navrata organizovali gostovanja ili nastupali sa eminentnim imena kao što su Terry Francis, Nathan Colles, Eddie Richards, Gideon Jackson, Dave Mothersole, Pure Science, Grant Dell, Richard Grey, Asad Rizvi

- Sada nam je scena koja pravi priču mnogo jača i naša produkcija ima pečat u inostranstvu. Napreduje i zvuk, ali ipak je sada priča malo izgubila dušu s početka. Ima i pozera, a oseća se i da su pare umešale svoje prste. Klabing nam je šaren od sezone do sezone. Tu je “Tjub” koji jako dobro funkcioniše, dovodi prava imena i pravi dobre žurke. Bilo je i dosta manjih klubova, neki nisu istrajali, a neki, kao “Studio 69” tek počinju i videćemo kako će to da ispadne – kaže Lale.

Pogledajte još