Noćni klubovi Beograda objavili rat gradskoj vladi

U beogradskim klubovima i barovima počinje potpisivanje peticije protiv Predloga gradske odluke po kojoj bi komunalni policajaci na licu mesta mogli da zatvore klub ako sami procene da je u njemu muzika preglasna, saznaje “24 sata” iz grupe okupljene pod imenom Beogradska asocijacija ugostitelja (BAU), koji čine predstavnici oko 50 gradskih klubova.

Beogradski klubovi koji su članovi udruženja BAU
Soho, Republika, Mladost, Ludost, Brankow, Tube, Plastic, Mint, Krug, Plastic Light, Sound, Freestyler, Fabrika, Teatro, Cinema, Sova, 20/44, Blaywach, Stefan Braun, Hua, Hua, Drinka, Dobrila, Pastis, Stelina, Insomnia, Frida, Iguana, Magacin, Comunale, Box, Disco Pevac, Our, Oposite, Povetarac, Kolektiv, River, Bitef, Bitef Art, Red Shoes, Lav, Crveni Petao, Optimist, Brooklyn, La Martin, Santo Domingo, Parlament- Senjak, Timeout, Just Vanila, Vanila, Play, Majdan, Ana 4 Pištolja.

Kako kažu u BAU, u kome je okupljen ukupno 51 gradski klub, ova odluka bi trebalo da bude usvojena 13. novembra. Međutim, navode da je prilikom konstruisanja predloga nije konsultovan niko od njih, već svega pet predstavnika ugostitelja, koji uopšte nisu zastupali njihove stavove.

- Smatramo da nije u redu da subjektivna procena jednog čoveka na licu mesta odluči o tome da li će se lokal zatvoriti ili ne, kao i da li će posle plaćati kaznu za to. Ako se posle i dokaže da je taj čovek pogrešio, klub je već pretrpeo nenadoknadivu štetu. Naša inicijativa okuplja predstavnike svih većih i značajnijih klubova u gradu od kojih nijedan nije konsultovan prilikom pravljenja nacrta ove odluke. Potpisivanje peticije u svim klubovima i barovima koji su članovi udruženja počinje večeras - kažu u BAU.

Na čijoj si ti strani?

Izvor: 24sata.rs

Pogledajte još