Romana: Novi album - to sam ja! FOTO

Romana Panić je u poslednje vreme bila prisutna u javnosti pre svega zahvaljujući stvarima koje nisu njena osnovna profesija. Višegodišnje „Jeste/nije/jeste/NIJE“ sa Fotosom Pitađisom, vožnja u alkohol... Došlo je vreme i za malo muzike.

Romana je u „Vili Jelena“ promovisala novi, peti album (City Records) potrudivši se da to izgleda drugačije. Oskudno odevena, u kabarej varijanti, mamila je poglede i komentare, a promocija će ostati upamćena i po gastronomskoj ponudi - njene sarme.

FOTO galerija sa promocije i KO JE SVE BIO kod Romane

Uživali su u njima, između ostalih, Dragan Brajović Braja, Aco Pejović, Aleksandar Gajović, Dara Bubamara, Raka Marić, Saša Dragić, Ćemo, Indira Radić, Tijana Dapčević, Ana Bekuta a dolazak Bobana Rajovića znači da su Romana i nekadašnji „piroman“ izgladili sukob. Nisu mogli da dođu, a imaju velikog udela u stvaranju albuma – Željko Joksimović, Marina Tucaković...

Romana je počela priču za Nadlanu.com govoreći o samoj promociji:

-Ideja je bila moja a danas su ideje najskuplje. Želela sam da napravim živi performans a Jelena i Maja, Sky Music i Beoton produkcija su mi pomogli da sve to realizujem. Jako mi je drago što sam uspela da budem originalna, da uz živu svirku izvedem nekoliko pesama jer smatram da sam koncertni pevač. Imam energiju koja je za scenu ali sve ove godine možda i nisam imala priliku da to predstavim u takvom svetlu.

Kažete da album donosi „novu Romanu“ ?

-Ima i novog i starog. Ne mogu da izbrišem i ne želim da menjam senzibilitet koji nosim ali, po prvi put, imam snagu da kažem „to sam ja“, ovakva ili onakva. Povukla sam se diskografski u poslednje tri, četiri godine mada sam se održavala singlovima, spotovima, festivalima, sad se to sklopilo u jednu priču. Ušla sam u drugu deceniju karijere skroz nova i mislim da će to ljudi da osete.

Sveža su košarkaška sećanja iz Litvanije, otkud tamo ?

-Snimale su me njihove kamere. Ja inače u inostranstvu imam peh da budem jako primećena, to se nije dogodilo samo u Litvaniji.

Peh !?

-Pozitivan peh (smeh), to je, u stvari, privilegija. Tako nešto mi se prvi put desilo u Grčkoj pa zatim u Berlinu na zatvaranju „Mercedes Fashion Week“-a kada mi je hiljadu Nemaca priredilo ovacije i evo sad u Litvaniji gde sam se sasvim slučajno zadesila. Tu je u publici moja prijateljica, rodom Banjalučanka koja je udata za Litvanca i živi tamo. Bila sam kod nje u poseti, usledilo je to prvenstvo i, eto, otišla sam da bodrim Srbiju.

Kontakt sa prijateljicom Cecom Ražnatović ?

-U poslednje vreme smo, nažalost, na porukama. Nismo se videle dugo ali ona ima moju apsolutnu podršku. Nadam se da će izdržati još ovo malo i da će se onda vratiti na velika vrata.

Fanovi u Beogradu će morati da se strpe do proleća.

-Napraviću tada solistički koncert u Sava centru, mislim da je to prava mera.

Pre toga je Nova godina ?

-Ima mnogo poziva iz Bosne, Srbije, Crne Gore ali još uvek ništa konkretno. Spuštaju nam cene, mi se borimo pa ćemo videti.


Pogledajte još