Podzemni Beograd

Rimska dvorana Biblioteke grada Beograda, Informbiro bunker kod spomenika Pobednik na Beogradskoj tvrđavi, Veliki barutni magacin u donjem gradu Beogradske tvrđave i Vinski lagum u Karađorđevoj ulici, lokaliteti su koje možete posetiti.

Turistička agencija EuroJet pod svojim brendom Go2Serbia u saradnji sa Turističkom organizacijom Beograda i podrškom Ferijalnog i hostelskog saveza Srbije, organizuje turu "Podzemnim Beogradom" od 30.12.2011.

Ture vode pisci knjige "Beograd ispod Beograda", profesor Vidoje Golubović i Zoran Nikolić, zajedno sa licenciranim vodičima agencije EuroJet.

Tura traje dva sata, a možete čuti priče vodiča o neobičnoj istoriji Beograda, čudnim sudbinama, i drugim legendama, kao i odgovore na neke zagonteke koje vekovima podstiču znatiželju poznavalaca istorije i kulture.

Šta se može videti?

Tura podzemnim Beogradom nudi poseti Rimskoj dvorani u kojoj su temelji kule glavne kapije rimske tvrđave i cevi rimskog vodovoda koji je vodio čak od Malog mokrog luga.

(old_image)

U bunkeru iz vremena Informbiroa, možete se upoznati sa nekim špijunskim tajnama Jugoslavije i Titovoj političkoj igri između velikih sila.

U velikom barutnom magacinu bićete u prilici da dodirnete zidove kompleksa koji su kao poslednju odbranu od Turaka sagradili Austrijanci za čuvanje najbitnije robe – baruta u posebno suvim uslovima, a u blizini reke.

Cena ture je 600 dinara.
U cenu je uračunat ulaz u četiri lokaliteta, vinsko posluženje i usluge profesionalnog vodiča.

U vinskom lagumu možete doživeti period oslobođenja Srbije od Turaka i razvoja srpske Sava male, uz obavezno vinsko-boemsko posluženje.

Od Božića će ture biti realizovane tri puta nedeljno.

Mesto polaska ture je ulica Vuka Karadžića broj 9.
Kontakt: Go2Serbia tim, tel: 062/ 8001 568

Pogledajte još