Uskršnja repriza Miligrama u Sinemi

Sinema je, sasvim prikladno, bila ukrašena jajima a u klubu, između ostalih – Željko Mitrović. Ulogu ozbiljnog poslovnog čoveka ostavio je pred vratima i pošteno se opustio uz svirku koja je, gotovo za neverovati kad su beogradski noćni klubovi u pitanju, počela pre jedan, i to dvadesetak minuta! Videlo se ipak da je Mitrovićeva prošlost rokerska, sviranje je najviše oponašao kada su na repertoaru bile pesme iz tog miljea.

Libero“, pa „Kruška“ – Mili i ekipa su odmah dali do znanja da sledi hit do hita. Bilo je za pretpostaviti da će se na repertoaru naći dosta toga iz bosanskog lonca, pogotovo made by Alenov ex-šef Brega ali su mnogi koji su doživeli prvo Miligram iskustvo bili iznenađeni stranim hard rok hitovima ušuškanim tik uz domaći pop-folk. „Dženanova „Loša“ pa „Ružica“, pa „Slutim“ pa – opala, Slešov čuveni rif i „Sweet Child Of Mine“! Kazalište /dugme/ Samardžić ... Van Halen – Jump!Trebalo je da skočite kad kažem Jump,zaboravio sam da vam kažem“ – reče Mili ali kasno. Pesma već prošla... A kad je pesma dobra, kao na primer „Ja ne pijem“, može da bude sastavljena i od tri polovine, neće da se baci. (Mili: „Pola sam pisao ja, pola Hari a pola smo ukrali“).

„Samo nek' je veselo“ miks potrajao je do duboko u noć, pretvaranje albuma „Miligram“ u živi bend očigledno je pun pogodak doskorašnjeg levokrilnog člana žirija šoua „Ja imam talenat“.

Pogledajte još