Mariela Kastro se bori za prava homoseksualaca

Ćerka kubanskog predsednika Mariela Kastro tokom višednevne posete San Francisku, u bolnici gde je govorila o zdravstvenoj zaštiti na Kubi, istakla je da su tom zaštitom "pokrivene" i operacije promene pola.

Marijela Kastro je na Kubi direktorka Nacionalnog centra za seksualno obrazovanje i borac za prava homoseksualaca i transeksualaca, a u San Francisku je rekla da se njena zemlja bori podjenako i za prava Amerikanaca kao i Kubanaca..

Ona je tokom posete Americi naviše kritika uputila kubanskim migrantima koji su protiv Raula i Fedela Kastra, a došli su iz zemlje koja se bori za jednaka prava ljudi, u kojoj je zdravstvena zaštita svima dostupna i uključuje i besplatne operacije promene pola.

Mariela Kstro je, kako prenosi Beta, svoje sunarodnike u Americi nazvala "beskrupuloznom kubanskom mafijom", jer oni podržavaju ekonomske sankcije i ograničenje putovanja izmedju SAD i Kube.

"Zašto grupa kubanske mafije u SAD oduzima pravo američkom narodu da putuje na Kubu. To nije fer", rekla je Kastro.

"Vas ima više miliona nasuprot maloj mafiji ljudi koji su beskrupulozni. Borimo se za prava Kubanaca i prava Amerikanaca", kazala je Kastro.

Pogledajte još