Gradonačelnik Čikaga podržao film o Tesli sa Kristijanom Bejlom

Producentska kuća "VPR Studios Production", na čijem je čelu Vladimir Rajčić, poznat po filmu “Srpski ožiljci”, lane je najavila ovaj projekat u kojem bi trebalo da igraju neke od velikih holivudskih zvezda, a pregovori se vode s Kristijanom Bejlom, koji bi trebalo da igra slavnog naučnika, Nikolasom Kejdžom, Martinom Šinom, Megan Foks i Džesikom Albom.

Film čiji je radni naziv "Tesla, Ruler of the World” trebalo bi da spoji istorijske detalje iz života slavnog pronalazača i dostignuća najsavremenije CGI tehnologije.

U pismu koje je producentima uputio aktuelni gradonačelnik Čikaga, koji je prošle godine 6. avgust proglasio Danom Nikole Tesle u državi Ilionois, ističe se da je u pitanju projekat od velikog značaja. Emanuel dodaje i da mu je veoma drago što je ekipa odlučila da film snima u Čikagu.

Ovaj projekat bi trebalo delimično da finansira i studio “Universal”, a “The Hollywood Reporter" u članku posvećenom filmu ističe da se radi o ideji koja će značajno doprineti promociji Srbije u svetu.

Izvor: Blic

Pogledajte još