Šutanovac da podnese ostavku

U obuci kadeta nema mesta slučajnosti, rekao je Stojadinović i naglasio da je reč o sistemskom problemu u Vojsci Srbije (VS), koji postoji dugo i koji nije rešavan.

"Juče se pokazala akumulacija svih problema u VS, nemara, neznanja... za šta treba da snosi odgovornost i ministar odbrane Dragan Šutanovac", rekao je Stojadinović na radiju B92.

"Ministar Dragan Šutanovac bi morao da podnese ostavku i da nađe za sebe neki lakši posao, jer se poslednjih meseci bavi poslovima stranačke promocije.
To se ne može raditi na taj način, a da se vodi sistem odbrane, koji je vrlo komplikovan i koji zahteva sistematski rad", ocenio je Stojadinović.

Nema slučajnosti u tim stvarima. Međutim, očigledno je da uzroci svega dolaze sa višeg mesta jer se radi o jako lošoj obuci i to je dovelo do ove tragedije.

On je objasnio da je moguće da se na poligonu nađe zaostali projektil, ali napominje da je u slučaju Pasuljanskih livada reč o sistemskom problemu koji postoji u obuci kadeta, Vojnoj akademiji pa i samom ministarstvu.

"Da je poštovana procedura, do ovoga ne bi došlo. Očigledno da je a ovde došlo do akumulacije grešaka, nemara, neznanja. Nema slučajnosti u tim stvarima. Međutim, očigledno je da uzroci svega dolaze sa višeg mesta, jer se radi o akumuliranim greškama u sistemu odbrane i o jako lošoj obuci i to je dovelo do ove tragedije", rekao je vojni analitičar.

Pogledajte još