Odbojka ima uspeh koji traje

Muška odbojkaška reprezentacija će u Londonu učestvovati na petim OI za redom, a ženska na drugim.

Kapiten reprezentacije Jugoslavije koja je 1996. na OI u Atlanti osvojila prvu (bronzanu) olimpijsku medalju Dejan Brđović istakao je da mu je drago što su naredne generacije igrača nastavile putem uspeha.

"Drago mi je da nisu stali i što su bili još bolji. Mogu slobodno da kažem da je odbojka naš najuspešniji sport u poslednjih 15 godina, a to možemo da zahvalimo Odbojkaškom savezu", rekao je Brđović I poželeo "devojkama i momcima puno uspeha na Olimpijskim igrama".

Bivši kapiten Srbije Ivan Miljković prvi put je igrao na OI u Sidneju 2000. godine i osvojio zlatnu medalju.

"Tada sam se pojavio zahvaljujući Zoranu Gajiću, koji je imao hrabrosti da pruži šansu jednom 20-godišnjaku. Uspeh koji smo mi napravili najveći je do sada. Želim da momci u Londonu naprave sličan, bar da uđu u borbu za medalju", rekao je Miljković.

Bivši selektor Zoran Gajić naglasio je da 1995. godine niko nije mogao da sanja da "ćemo imati dve ekipe".

"Uvek smo imali kompleks od nekih reprezentacija, jer su imale bolju opremu, uslove, nosili su neke kompjutere...a sada smo sa dve uspešne reprezentacije ravnopravni. Uvek prođe neko vreme od kada shvatite da nekoga možete da pobedite, dok se to ne dogodi. Nadam se da će u Londonu biti vreme za pobede", rekao je Gajić.

Srbija je do sada na OI osvojila 98 medalja.

Odbojkaši su na OI 1996. osvojili bronzu, 2000. zlato, dok su u Atini 2004. i Pekingu 2008. zauzeli peto mesto. Odbojkašice su na OI u Pekingu takođe bile pete.

Beta

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.