fbpx

Čović: Nadam se da će Pešić ostati u Zvezdi

"Postoje obaveze kluba prema Svetislavu Pešiću, a ta dugovanja ćemo rešiti do kraja avgusta. U narednih tri do sedam dana očekujem da će se to pitanje (ostanka) rešiti", rekao je Čović novinarima u Beogradu.

Čović je kazao i da je dug kluba sveden na 800.000 evra, iako je pre manje od godinu dana iznosio 18 miliona evra.

"Stiglo nam je pismo Pešićevog advokata, u njemu se ukazuje na moguće posledice ako se ne isplati dug. Ja sa Pešićem imam svakodnevnu komunikaciju oko plana za narednu sezonu, on je za mene prvi pik i njegov odlazak bi poremetio naše planove, ali koga nema bez njega se može", kazao je Čović.

Predsednik Zvezde je istakao da taj klub više neće nuditi igračima nerealne ugovore, čak i po cenu rezultata, jer ne želi da se ubuduće zadužuje.

"Od 800.000 evra trenutnog duga, oko 450-500 hiljada je posledica probijanja budžeta za prethodnu sezonu i to će se rešiti do kraja avgusta. Zvezda se ubuduće neće zaduživati, jer nije nikakav problem da se za tri meseca vratimo na isto. Nećemo nuditi nerealne ugovore igračima, čak i po cenu rezultata", rekao je Čović.

"Niko nama nije dao taj novac. Imamo strukturu sponzora i donatora, kojih ima više od 30, a među njima nema mnogo javnih preduzeća", dodao je on.

Čović je rekao da će budžet kluba za narednu sezonu biti od dva do tri miliona evra.

"Intenzivno pregovaramo sa igračima, iako još nemamo definisan budžet. Neću da otkrivam sa kojim košarkašima, jer ništa nije dogovoreno. Sa Omarom Tomasom smo se okvirno dogovorili da on ostane i sledeće sezone, vodeći računa o budžetu. Struka želi najskuplje igrače, ali i ja sam želeo da budem kosmonaut, a to je nerealno"
, rekao je Čović.

Crvenu zvezdu je na kraju sezone napustio bek Nemanja Nedović, koji je prešao u litvanski Lijetuvos Ritas, a Čović je kazao da će klub od tog transfera zaraditi 500 hiljada evra.

Čović je istakao da je želja rukovodstva da se izgradi velika hala u kojoj će igrati samo Crvena zvezda, ali je dosdao da to nije prioritet.

Beta

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.