Stigao novi Q u serijal filmova o Bondu

Ben Višo je tako postao četvrti glumac koji igra Bondovog majstora za hi-tech sprave, poznatog kao Q (Kju). U ovoj ulozi prvi put se pojavio glumac Piter Burton u filmu “Doktor No”, dok su Kjua kasnije igrali Dezmond Levelin (u 17 naslova u periodu od 1963. do 1999. godine) i Džon Kliz (koji se prvo pojavio kao Kjuov asistent u filmu “Svet nije dovoljan” i kasnije je unapređen u Q-a u filmu “Umri drugi dan”).

Producenti filma Majkl Dž. Vilson i Barbara Brokoli su izjavili:

- Veoma je uzbudljivo najaviti povratak Q-a u filmu “Skyfall”, koga će igrati neverovatno talentovani Ben Višo. Presrećni smo što se ovaj voljeni lik vratio u serijal.

Danijel Krejg se vraća kao legendarni britanski tajni agent, u najvećoj filmskoj franšizi svih vremena. U ovom filmu Bondova lojalnost M biće pred velikim iskušenjima, kada se njena prošlost bude vratila da je progoni. MI6 biće napadnut i 007 mora uništiti pretnje, bez obzira na cenu i ličnu žrtvu.

Režiju filma “Skyfall” potpisuje Sem Mendes, dok se pored Danijela Krejga u filmu pojavljuju i Džudi Denč, Rejf Fajns, Naomi Heris i Havijer Bardem.

Film “Skyfall” će se u našim bioskopima naći od 1. novembra.

Pogledajte još