Đoković u polufinalu Dubaija

BEOGRAD, 26. februara 2009. (Beta-Fonet (old_image)) - Teniser Srbije Novak Đoković plasirao se u polufinale turnira u Dubaiju, pošto je savladao Hrvata Marina Čilića sa 2:0 (6:3, 6:4).

Đoković je kao treći na ATP listi postavljen za prvog nosioca na turniru, dok je Čilić, trenutno 19. igrač sveta, bio peti nosilac u Dubaiju.

Srpskom teniseru je za pobedu bilo potrebno jedan sat i 38 minuta.

U meču nije bilo iznenađenja. Đoković je opravdao ulogu favorita i prvi set dobio rutinski sa 6:3. U nastavku meča, Čilić je pružio veći otpor, uspeo da spreči Đokovića da osvaja lake poene, ali ne i da ga pobedi.

Đoković je poveo sa 5:3, Čilić je na svoj servis smanjio na 5:4, a onda je srpski teniser okončao meč.

Teniser Srbije Novak Đoković izjavio je danas, posle plasmana u polufinale turnira u Dubaiju, da je u meču sa Hrvatom Marinom Čilićem odlučilo bolje kretanje.

"Mislim da je ključ današnje pobede bilo bolje kretanje. Zaista sam se trudio da se krećem dobro i da imam strpljenja da sačekam šanse u meču", rekao je Đoković koji je prvi nosilac na turniru.

Prema njegovim rečima, znao je koliko Čilić može agresivno da igra i zato se trudio da i on odigra na isti način.

Đoković je poveo sa 5:3, Čilić je na svoj servis smanjio na 5:4, a onda je srpski teniser okončao meč.

U polufinalu Đoković će se sastati s Francuzom Žilom Simonom - osmim na ATP listi i trećim nosiocem u Dubaiju, koji je danas pobedio svog zemljaka Fabrisa Santora sa 2:0.

Do sada su Đoković i Simon igrali dva puta i rezultat u njihovim duelima je nerešen 1:1.

Nagradni fond u Dubaiju je 2.233.000 dolara, a pobedniku će pripasti 383.000 dolara i 500 ATP poena.

Pogledajte još