Ruska Paris Hilton objavila rat Putinu

Prvi put nakon protesta u junu ove godine, u centru Moskve se tokom prethodnog vikenda okupilo hiljade demonstranata koji su uzvikujući parolu "Rusija bez Putina!" izražavali svoj stav o sadašnjoj vlasti u Rusiji.

Ksenija Sobčak je, po navodima "Forbesa", samo tokom 2011. godine na svoj račun dodala 2,8 miliona dolara od TV šouova koje vodi poput ruskog odgovora "Velikom bratu" - "Dom-2", zatim "Top Modela" i nekoliko političkih tok šouova. Takođe, ima sopstvenu modnu liniju, deonice u vodećoj ruskoj kompaniji mobilne telefonije, parfem pod nazivom "How to Marry a Millionaire" i suvlasnik je jednog od najelitnijih restorana u Moskvi.

Među demonstrantima bila je, kao i u junu na opozicionom "Maršu miliona" u Moskvi, i Ksenija Sobčak (31), poznata starleta koju mnogi nazivaju "ruskom Paris Hilton" kako zbog popularnosti stečenoj na televiziji u rijaliti šou "Dom-2" (Kuća-2), tako i zbog velikog nasledstva i sklonosti skandalima.

Pokojni otac Ksenije Sobčak bio je Anatolij Sobčak, nekadašnji gradonačelnik Sankt Peterburga i "mentor" predsednika Vladimira Putina protiv čije vladavine se danas starleta bori. Sobčak, koji je 2000. umro od srčanog udara, Putinu je dao njegov prvi posao - zamenika gradonačelnika, a današnji predsednik Rusije o ovom političaru govori vrlo emotivno:

- Mnogo smo pričali o svemu. Bio mi je prijatelj i mentor.

Ksenija, koja ima master diplomu iz političkih nauka, većinu je oduševila svojim izgledom u ruskom izdanju "Playboya".

Njena majka Ljudmila Narusova je članica Parlamenta i podržava vladu u Kremlju.

Sve ovo, zajedno sa činjenicom da mnoge stvari čini pre svega da bi privukla pažnju, motivisali su većinu da posumnjaju u motive Ksenijinog pristupanja opoziciji, a otuda i šok kada se pojavila na protestima i tokom prethodnog vikenda.

Stari "muzički radovi" Ksenije Sobčak

O svojim motivima da pristupi borbi protiv, kako članovi opozicije smatraju, Putinove tiranije, Ksenija kaže:

- Mislim da ne možete biti protiv samo jedne osobe jer to onda nije politika, to je individualna mržnja. Ja nisam protiv Putina, ja sam protiv sistema. Ne mislim da su Putin i sistem ista stvar. Želim da promenim sistem na evolutivnoj bazi, što je veoma važno jer su se u našoj zemlji desile mnoge revolucije i ne želim da se desi još jedna - rekla je Sobčak za američki CNN.

"The New York Times" je Kseniju Sobčak nazvao "štiklom u Putinovoj zadnjici", otkrivajući da je u vezi sa Iljom Jašinom (29), koga su nazvali "bejbi-fejs političarem", a inače je kopredsednik pokreta "Solidarnost" i jedan od vođa demonstracija protiv izborne krađe na martovskim izborima u Rusiji.

Iako mnogi sumnjaju u verodostojnost Ksenijinog političkog aktivizma, ona tvrdi da "se svaka osoba može promeniti bilo kada u životu", kao i da se "trudi i uči" kako bi u ovoj političkoj borbi bila efikasna.

Još u junu, policija je "obratila posebnu pažnju" na politički aktivizam Ksenije Sobčak, te su joj pretresli stan i, kako ona tvrdi, odneli više od milion dolara.

- Ovo je smešna situacija. U zemlji za koju se smatra da je demokratska, uzmu vam novac bez objašnjenja zbog čega su to uradili - rekla je tada Ksenija.

I nakon ovog incidenta, deo javnosti je nastavio da sumnja u njenu iskrenost, pa je kada se obraća sa govornice na demonstracijama često izložena zvižducima. Mnogi tvrde, što ona nije nikada demantovala, da joj je Putin čak bio i kum na krštenju.

"Politički radovi" Ksenije Sobčak

Dok neki sumnjaju u Kseniju Sobčak, drugi smatraju da Putin možda ima iza sebe ima celu mašineriju Kremlja, ali ona ima nešto što on nema - fanove. Oni, takođe, ističu da je Ksenijino učešće u borbi protiv aktuelnog ruskog režima iskreno.

Da li će TV zvezda pomoći da se promeni kurs ruske istorije? Ili je to sve još jedan okrutni "politički rijaliti šou" u kome je ruski narod "kolateralna šteta/korist"?

Ksenija Sobčak "vlada" naslovnicom magazina "Playboy"

(old_image)
Pogledajte još