Ćerka "kanibala" tuži TV Hepi

- Moj otac je alkoholičar i duševni bolesnik. Još 2007. godine oduzeta mu je poslovna sposobnost, što znači da nije u stanju da se brine o sebi. Dakle, Televizija "Hepi" je zbog gledanosti iskoristila bolesnog čoveka - kaže za "Blic" D. J. i objašnjava da se o njemom ocu brine Centar za socijalni rad jer je ona odbila strateljstvo.

Ona tvrdi da je tokom jednog psihičkog napada otac pokušao da je ubije:
- Nakon toga, brigu o njemu prepustila sam Centru za socijalni rad. Od tada nemam kontakt sa ocem jer mu je zbog neplaćenih računa odavno isključen telefon - objašnjava ćerka.

Ona kaže da je već jednom sprečila emitovanje priče o njemu, i to u "Eksplozivu" na TV "Prvoj" i da bi, samo da je znala, sprečila i prikazivanje "Lude kuće" na TV "Hepi".

Aleksandra Krstić, direktorka i glavna urednica TV „Hepi“, nije želela da daje izjave, već nas je uputila na njihovu PR službu. U pismu koje smo dobili od njih negiraju da je gost uopšte govorio o tome da je jeo ljudsko meso, već da je sve bila šala, "pošto je emisija zabavnog tipa".

Ovoj televiziji je već izrečena mera opomene zbog emisije "Luda kuća" emitovane 16. 3. 2011. zbog programa koji ističe i podržava nasilje.

- Zvala sam Radiodifuznu agenciju i čekam da vidim kakve će sankcije biti protiv TV "Hepi". Dužnost te televizije je i da obriše sa Jutjuba snimke mog oca. Ukoliko to ne učine, tužiću ih - kaže D. J.

Goran Karadžić, zamenik predsednika Saveta Republičke radiodifuzne agencije, kaže da je započeta procedura „protiv emitera koji je pustio takav bizaran sadržaj“.

- Zgrožen sam i biću najglasniji u zahtevima da se agenciji dozvoli mogućnost da zabranjuje televizijske formate. Za sada nemamo zakonske nadležnosti za to. Mora da se postavi granica iza koje se ne može ići. Jer šta je sledeće? - pita se Goran Karadžić i potvrđuje da ih je zvala ćerka čoveka koji je gostovao u emisiji „Luda kuća“, piše "Blic".

- Ali nemojte da sudimo pre suđenja, započeta je procedura i biće sprovedena do kraja. Moramo stati na put takvim skarednim bezobrazlucima. Ja zaista nisam mogao da verujem da tako nešto može da se emituje na televiziji - rešen je Karadžić.

Na pitanje koje će biti eventualne sankcije protiv TV „Hepi“ naš sagovornik objašnjava:

- Ne znam šta je sve tačno od mera do sada izrečeno TV „Hepi“. Zakon mora da se primenjuje sukcesivno: opomena, javna opomena i oduzimanje dozvole.

Pogledajte još