Nikolić nije ponudio ništa novo

BEOGRAD, 26. septembra 2012. (Beta) - Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović ocenio je u sredu da predsednik Srbije nije ponudio ništa novo o evropskoj, kosovskoj i spoljnoj politici u svom govoru u Ujedinjenim nacijama.

"Umesto plana šta Srbija hoće, opet smo čuli šta je ono što nećemo. Umesto liderstva, čuli smo povremeno povišeni ton, umesto sadržaja nove politike, gledali smo stare zavete i dvosmislene rebuse. Srbiji je potrebna politika sa vizijom i hrabro liderstvo, a ne fraziranje na javnoj pozornici, uz istovremenu snishodljivost u direktnim političkim kontaktima sa najvažnijim zemljama sveta", ocenio je Jovanović u izjavi dostavljenoj Agenciji Beta.

Jovanović je ocenio da kosovski Srbi ništa novo, korisno i ohrabrujuće nisu mogli da čuju iz govora Nikolića u Njujorku, "osim opravdanog straha da će biti žrtvovani nakon što su ih prethodno, ti koji ih danas prodaju, zatrovali svojom politikom gurajući ih na barikade i u otvoren konflikt".

"I Milošević, i Koštunica, i Tadić, i sada Nikolić - svi oni su monopolizovali rešavanje tog velikog nacionalnog problema, prevashodno štiteći sebe i bez ambicije čak i da ponude suštinske reforme koje su neophodne", ocenio je on.

Pogledajte još