Novi otkačeni kult: Upoznaj Isusa iz Australije!

"Divine Truth" je novi kult čiji vođa je Australijanac Alan Džon Miler koji je 2007. kupio zemljište od 16 hektara, a potom, zajedno sa svojim sledbenicima, još 240 hektara na kome su izgradili centar za posetioce sa svih krajeva planete.

Miler kaže da nije odjednom postao Isus, već je taj "proces" trajao otprilike nedelju dana, pa se tako sada seća svega što se dešavalo tokom prethodnih dve hiljade godina, pa čak i "njegovog" raspeća. Na pitanje da li govori aramejski, maternji jezik Isusa Hrista, Miler je rekao da govori, ali da "ne može baš sada".

Kako Miler i njegovi sledbenici tvrde, on je reinkarnirani Isus koji je svoj kult napravio kombinacijom religija i apokaliptičnim predviđanjima. Tako danas, njegov "Divine Truth" (Božanska istina) priprema za apokalipsu koja će, kako on tvrdi, Zemlju zadesiti u vidu najpre "smaka njegove zemlje Australije". Naime, on tvrdi da Zemlji predstoji serija promena, a konačni rezultat će biti potpuno uništenje istočne i zapadne obale Australije.

- Neće to biti cunami, već voda, 100 metara duboka, koja će prekriti zemlju. Biće i dosta potresa. Nestaće Brizbejn, Sidnej i Melburn - tvrdi Miller, a prenosi Index.hr. Područje na kome se nalazi njegovo imanje će postati tropski raj, a cela vizija je nastala na osnovu filma "2012".

Takođe, Miler tvrdi da je "prijatelj" sa mnogim istorijskim ličnostima poput Platona, Aristotela, Gandija, pa čak i Mojsija.

Na njegovom, ličnom "Isusovom putu" prati ga, naravno, "njegova Marija Magdalena" tj. Meri Suzan Lak, kojoj je upravo Miler "otvorio oči" i ukazao "pravi put".

Da li veruješ u priču Alana Džona Milera?

Pogledajte još