Najzabavniji načini da smršate

Već ste milion puta čuli da je jedino rešenje za gubitak viška kilograma kombinacija pravilne ishrane i vežbanja. Fizička aktivnost je najbolji način za mršavljenje, a čak i ako ne želite da smršate, rekreacija je izrazito važna za zdravlje. Međutim, mnogima je najteže upravo to - da se pokrenu, jer vežbanje vide kao tešku obavezu koja im vrlo brzo dosadi.

Prenosimo vam deset veoma zabavnih aktivnosti koje je Index portal izabrao, a koje će vam pomoći da sagorite suvišne kalorije, a da u isto vreme i uživate.

1. Ples
Kod kuće, u fitnes klubu ili u nćnim izlascima, ples je jedna od najzabavnijih telesnih aktivnosti. Vežbanje na sobnom biciklu i pokretnoj traci za trčanje može da dosadi posle nekog vremena. Ukoliko vam nedostaje inspiracije za vežbanje, upišite tečaj plesa poput salse, zumba fitnesa ili plesa oko šipke. Plesom sagorevate preko 400 kalorija za sat vremena, u zavisnosti od vrste i intenziteta.

2. Igra sa psom
Ako imate psa znate koliko vaš kćni ljubimac obožava duge šetnje i aktivne igre. Ukoliko često nemate vremena ili volje da provodite puno vremena u šetnjama, igrajte se sa psom kod kuće. Psi su izrazito aktivne životinje, a trošenje energije u igri s njima pomaže vam u mršavljenju.

3. Šoping

Ako ste jedna od mnogih žena koje obožavaju šoping i mogle bi da sate i sate provedete hodajći od jedne radnje do druge, razveseliće vas činjenica da vam i ta aktivnost pomaže u mršavljenju. Hodajte bezbroj puta kroz ceo šoping centar ili gradom u potrazi za savršenim cipelama ili haljinom, a na taj način sagorevate i kalorije.

4. Uređivanje enterijera
Kućni poslovi mogu da budu posebno teška fizička aktivnost, a i nisu previše zabavni. Uređivanje stana ili kuće je zanimljivija aktivnost koja unosi promene u vaš dom, a zahteva puno kretanja. Iskoristite zato svaki lep dan da osvežite unurešnjost vašeg doma.

5. Hula hop i preskakanje užeta
Sećate li se kako su ovo bile zabavne igre kad ste bili dete? Tada nije bio problem da se pokrenete i da satima preskačete preko užeta ili da vrtite hula hop oko struka. Vratite se u detinjstvo ovim super zabavnim igrama pomoću kojih ćete lakše gubiti kilograme.

(old_image)

6. Kuglanje
Zabavna aktivnost za druženje s prijateljima je kuglanje. Takmičarski duh ove vežbe veoma ume da motiviše, a na taj način jačate i mišiće ruku. Osim što pomaže u mršavljenju, kuglanje poboljšava cirkulaciju, pomaže u održavanju normalnog krvnog pritiska i sprečava osteoporozu. Petnaest minuta kuglanja sagoreva oko 75 kalorija.

7. Klizanje
Zabavna aktivnost za celu porodicu ili društvo je klizanje. Ova kardio vežba jača celo telo bez pritiska na kolena kao što je to slučaj kod trčanja. Sat vremena klizanja sagoreva čak preko 500 kalorija!

8. Bicikl ili hodanje
Vožnja bicikla ili šetnja s prijateljicom je zabavna aktivnost kao i dobra rekreacija. Druženje sa prijateljima ili novim dečkom ne mora da značiti sedenje u kafiću na kafi i kolačima. Hodanjem i vožnjom bicikla jačate noge, srce, a sagorevate i višak kalorija.

9. Wii video igrice
Video igre odavno se više ne povezuju s dugotrajnim sedenjem ispred računara. Zabavne igre koje zahtevaju fizičku aktivnost poput Wii sportskih igara, pomažu u mršavljenju. U društvu je i vežbanje zabavnije, pa zato pozovite prijatelje na partiju Wii.

10. Seks

Kad govorimo o najzabavnijim načinima gubljenja kalorija, ne možemo a da ne spomenemo fizičke aktivnosti ispod čaršava. Kalorije sagorevate i ljubljenjem i maženjem, pa se pokrenite i uživajte u zabavnim aktivnostima s partnerom.

Pogledajte još