Duliću Tužilaštvo oduzelo pasoš

Tom listu je u Tužilaštvu objašnjeno da su Duliću oduzeti diplomatski i lični pasoš kako bi se sprečio njegov eventualni izlazak iz zemlje i pokušaj bekstva pošto mu nije određen pritvor, a istražni postupak je u toku.

"Danas" piše da je u ovom trenutku neizvesno je da li će Dulić, kao član parlamentarne delegacije, 20. oktobra službeno putovati u Kanadu, kao što je prvobitno bilo najavljeno, pošto odluku o tome da li će moći da izađe iz zemlje treba da donese beogradski Viši sud.

Tužilaštvo za organizovani kriminal podnelo je u petak, 12. oktobra Višem sudu u Beogradu optužni predlog protiv Dulića zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj u vezi sa izdavanjem dozvole firmi Nuba invest za postavljanje optičkih kablova na trasama državnih puteva.

Optužni predlog podnet je i protiv Dulićevog saradnika u Ministarstvu životne sredine i prostornog planiranja Nebojše Janjića i direktora Puteva Srbije Zorana Drobnjaka.

Oliver Dulić je u utorak, 9. oktobra, saslušan u Tužilaštvu posle čega je pušten. Njemu je u ponedeljak, 8. oktobra Skupština Srbije ukinula poslanički imunitet na koji se pozvao prilikom pokušaja policije da ga uhapsi u subotu, 6. oktobra.

Oliver Dulić je u više navrata negirao da je zloupotrebio službeni položaj.

Početak suđenja bivšem ministru i njegovim saradnicima trebalo bi da bude zakazan u kratkom roku, pošto se proces vodi po skraćenom postupku.

Pogledajte još