Naša Ruška Bergman oblači Kim Kardašijan i Kanjea Vesta

Koliko je Ruška Bergman cenjena u svetu mode govori i njen najnoviji angažman kreativnog direktora za modnu kuću “Bebe”, gde je imala težak zadatak da ovaj brend ponovo uspravi na noge.

- Odeća je bila tako loša i tako sladunjava, da nije moglo biti gore - ispričala je nakon što je kolekcija pravljena pod njenim nadzorom nedavno premijerno prikazana na Njujorškoj nedelji mode, a prve kritike govore da je uspela da “Bebe”, omiljenu robnu marku Kloe Kardašijan, ponovo vrati na staze stare slave.

Ruška je poznata kao osoba oštra na jeziku, pa je tako među prvima govorila o tome da joj se ne dopada kada se pop zvezde petljaju u modu i postaju dizajneri, a na pitanje šta misli o Lejdi Gagi u svom stilu odgovara:
- Ne mislim!

Budući da je u svojoj dosadašnjoj karijeri radila sa zvučnim imenima iz sveta šoubiznisa na listi onih sa kojima bi u budućnosti volela da sarađuje su britanska kraljica Elizabeta i Klint Istvud. Kako je izjavila kraljicu bi oblačila u življe boje, dok bi Istvud u svemu izgledao sjajno jer je baš kao i njen prijatelj Majkl Džekson pravi genije.

Poslednjih godina Ruška uspešno sarađuje sa italijanskim “L’Uomo Vogue” kao modni urednik, a skorije su se među one koje je stilizovala za neko fotografisanje upisali i Kim Kardašijan, Kanje Vest i Šaja Lebaf.

Ne dopada joj se ni pojava modnih blogera, koji misle da modu poznaju bolje od onih koji je stvaraju, a o aktuelnoj situaciji kaže:

- Kreatori su izgubili svoje pravo glasa. Sve je za masovnu proizvodnju. Svako kopira svakoga.

Izvor: Marija Mijatović za "Blic"
Foto: Beta/AP

Pogledajte još