Za priču o vizama krivi domaći političari

NOVI SAD, 18. oktobra 2012. (Beta) - Zamenik predsednika Odbora za evropske integracije Skupštine Srbije Laslo Varga ocenio je da, i pored toga što bi neki želeli da predstave kao da vodeće članice EU vraćanje viznog režima pominju jedino zbog azilanata koji stižu iz Srbije, za to su najviše krivi domaći političari.

Varga je za novosadski Madjar so (Magyar Szo) rekao da je pominjanje viza od strane EU usledilo zbog diplomatski "nespretnih i nepovoljnih" izjava aktuelnih srpskih političara na vlasti, koje su toliko narušile odnose sa najuticajnijim državama Unije, da one to više nisu mogle ćutke podnositi.

"Sigurno ima perioda kada raste broj ilegalnih azilanata, ali je, istovremeno, nemoguće ne primetiti da inicijativa članica EU ima veze sa političkim izjavama odredjenih pripadnika srpskog državnog rukovodstva", rekao je Varga, poslanik Saveza vojvodjanskih Mađara.

Prema njegovim rečima, tačno je da je porastao broj lažnih azilanata iz Srbije u pojedinim zemljama Evropske unije.

"Politički razlozi međutim prilično osnažuju inicijativu, kako bi Srbija razumela: izjave koje su se čule u poslednje vreme ne mogu biti nastavljene", kazao je Varga.

Pogledajte još