Revija svetskih filmskih hitova "Cinemania 2012"

Na ovogodišnjoj reviji "Cinemania", koja se od 24. do 31. oktobra održava u bioskopu "Kolosej Multiplex", ukupno će se predstaviti 22 premijerna filma, što je 6 premijera više nego prošle godine. Filmovi će biti prikazani u ukupno 82 projekcije u Beogradu. Od 22 premijerna filma, 12 će biti jedino prikazano na ovogodišnjoj Cinemaniji.

POGLEDAJ: Repertoar "Cinemanije"

Filmovi koji posle Cinemanije neće biti na redovnom bioskopskom programu su: "Čarlijev svet“, "Gavran“, "Plagijator“, "Slobodni strelci“, "Hladna svetlost dana“, "Rust and Bone“, "Pusher“, "Kiler Džo“, "Nestala“, "Đavolji dvojnik“, "Selest i Džesi zauvek“ i "Ghost Rider: Duh osvete“.

Cinemaniju svečano otvara komična avantura nastala po stripu, sa Žerarom Depardjeom i Eduarom Birom u glavnim ulogama "Asteriks i Obeliks u Britaniji“. Tako će jubilarnu Cinemaniju po prvi put otvoriti film koji je sniman u 3D tehnologiji!

Cinemanija tradicionalno predstavlja filmove renomiranih reditelja, kao što su Sem Mendes, Lase Halstrom, Rob Koen, Dejvid Ejer, Vilijam Fridkin, Ben Aflek i drugi. Od glumaca koji će obeležiti ovu reviju posebno ističemo Danijela Krejga i Havijera Bardema, Toma Hardija, Bredlija Kupera, Marion Kotijar, Džona Kjuzaka, Roberta Denira, Emu Votson, Brusa Vilisa, Amandu Sejfrid, Metju Mekkonahija, Nikolasa Kejdža i druge.

POGLEDAJ: Informacije o filmovima sa "Cinemanije"

Takođe, na ovogodišnjoj Cinemaniji biće posebno posvećena pažnja filmovima koji su imali ako ne vodeće, onda jako zapažene uloge na velikim svetkim filmskim smotrama u Kanu, Veneciji, Torontu i drugim. Pored ostalih tu su "Bez zakona“ (Lawless), "Rust and Bone“ i "Argo".

Najnoviji film o Džejmsu Bondu "Skyfall“, sa Danijelom Krejgom u glavnoj ulozi, zatvoriće Cinemaniju 31.oktobra. Danijel Krejg se vraća kao legendarni britanski tajni agent, u najvećoj filmskoj franšizi svih vremena.

Na jubilarnoj, dvadesetoj Cinemaniji publika će, pored izuzetnih filmova, imati priliku da uživa u najkvalitetnijem zvuku i slici, a po prvi put na reviji će biti prikazani filmovi u 3D tehnologiji.

Cena karte je 410 dinara, odnosno 420 dinara + 120 dinara za iznajmljivanje naočare za 3D filmove.

Pogledajte još