Krstajić: Uželeo sam se Partizana

Krstajić je krajem prošle godine posle sukoba sa čelnicima kluba dobio otkaz, a ista sudbina snašla je i tadašnjeg trenera Aleksandra Stanojevića.

„Imao sam privatne obaveze, bio sam sa porodicom, pošto 20 godina sa njima nisam proveo kako bi trebalo. Odmorio sam se, 'naspavao' posle dužeg vremena i na nagovor prijatelja došao da odgledam utakmicu. Mislim da ću češće biti ovde, zaželeo sam se fudbala“
, kazao je Krstajić novinarima u Beogradu.

On je istakao da i dalje održava kontakt sa Stanojevićem koji trenutno obavlja trenersku funkciju u kineskom superligašu Dalijan Aerbinu.

„Na vezi smo. Ne često, ali dovoljno je da se i u mesec, dva, tri čujemo - kao da smo svaki dan na vezi. Ponovo je pokazao kvalitet i drago mi je zbog toga. Izvukao je ekipu iz neočekivano loše početne pozicije. Potvrdio je onaj kvalitet koji ima, kao i Kleo“, naveo je on.

Krstajić je istakao da mu je, nakon odlaska iz kluba, bilo važno da ne klone duhom i da Partizan nastavi da ide svojim pravcem.

„Mogli smo mnogo, ali verovatno nekome nije bilo do toga da napravimo ono što smo zamišljali. Ali dobro, mladi smo, tek smo počeli da radimo. Biologija je na našoj strani. Mnogo smo dali u karijeri kao igrači za Partizan, tako da ćemo se edukovati i nastaviti onim putem gde smo stali“, rekao je nekadašnji reprezentativac.

Krstajić je dodao i da postoji mogućnost da upiše kurs za dobijanje trenerske licence, ali nije želeo da kaže da li ima ambiciju da jednog dana tu funkciju obavlja baš u Partizanu.

On je ponovio da je u sukobu sa čelnicima kluba štitio sportski sektor, jer je odgovarao za njega i nije se krio iza nekoga.

Krstajić je naveo i da veruje da će borba protiv korupcije koju je najavila vlada zahvatiti i oblast sporta.

„Došli su novi izbori, nova vlast, pa vidim da je gospodin Vučić krenuo dobrim putem, želim mu svu sreću bez obzira što je zvezdaš. Navijam za njega svom snagom, kao i za premijera Dačića koji je veliki partizanovac. Nadam se da će se izboriti za ono što su obećali, da reše korupciju svuda, pa tako i u sportu“, istakao je on.

Krstajić je ocenio i da će, gledajući kvalitet ekipa na terenu, Crvena zvezda teško prekinuti šampionsku seriju Partizana koja traje već pet godina.

Komentarišući učinak reprezentacije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, Krstajić je kazao da je Siniša Mihajlović, uprkos dva vezana poraza, pravi izbor za mesto selektora.

„On je jedini koji je mogao da sakupi u ukrotiv ovu ekipu. Dešavanja van terena idu na njegovu dušu jer je on to tako sastavio i mislio da tako treba. I dalje sam uz te momke, dosta ih znam i žao mi je što nismo uzeli bar četiri boda od mogućih šest iz te dve utakmice. Moramo da živimo u nadi da ćemo dobijati naredne utakmice“
, zaključio je Krstajić.

(Tanjug)

Pogledajte još