Livaja: Voleo bih da Marković dođe u Inter

"Voleo bih da u Inter dođe još neki fudbaler sa ovih naših područja, neki izuzetno dobar igrač, a ja se nadam da će to biti Lazar Marković. Lazar mi ne bi predstavljao konkurenciju u Interu, ja igram u špicu, a on više po krilu", rekao je Livaja agenciji Beta posle sinoćnje pobede Intera nad Partizanom u Ligi Evropa sa 3:1.

Livaja osim Lazara Markovića nije želeo da izdvoji još nekog fudbalera Partizana koji mu se sviđa jer ih, kako je kazao, ne zna po imenima.

"Partizan ima dobar i mlad tim. Igraju dobro, za razliku od drugih igraju fudbal, što je najvažnije, jer mi u Seriji A igramo protiv dosta ekipa koje igraju zatvoreno. Ovo je jedna dobra generacija Partizana, ne bih baš da izdvajam još nekog pojedinca, jer ih ne znam po imenima", kazao je Livaja.

POGLEDAJ VIDEO: Partizan - Inter 1:3

Inter je juče savladao Partizan u Beogradu sa 3:1, dok je dve nedelje ranije pobedio i u Milanu sa 1:0. Klub iz Milana je, pored ruskog Rubina, obezbedio plasman u narednu rundu takmičenja, dok će Partizan i azerbejdžanski Nefči posle preostala dva kola završiti sa igranjem na međunarodnoj sceni ove sezone.

"Bilo je teško, bilo je momenata kada je Partizan bio bolji i imao svoje šanse, ali nisu to iskoristili i mi smo to odmah kaznili. Imamo iskusan tim i u pravom trenutku smo postigli gol i krenuli na kontranapade tako da smo lako došli do tri gola", istakao je Livaja posle utakmice na stadionu u Humskoj.

Ovaj 19-godišnji Splićanin čestitao je Partizanu na prvom postignutom golu u ovogodišnjem takmičenju Lige Evropa i poželeo im sreću sledeće sezone.

"Golman Samir Handanović nas je baš spasio u prvom poluvremenu, zato i vredi toliko... Partizan je zaslužio da postigne gol, iako je imao malo i sreće, ali zaslužili su ga i u Milanu. čestitam im i želim im sreće u prvenstvu, a sledeće sezone i malo bolji uspeh u Evropi", rekao je on.

POGLEDAJ FOTO GALERIJU: Partizan - Inter 1:3

Livaja je u Inter došao početkom 2011, a za italijansku ekipu debitovao je u avgustu ove godine u kvalifikacijama za Ligu Evropa protiv Hajduka iz Splita, kluba iz kojeg je prešao u Milano.

"Nas trojica-četvorica iz Intera smo sa ovih prostora, što je dobro jer mnogo olakšava posao. Za sada je sve dobro što se tiče moje karijere u Interu, jedino bih možda malo više voleo da dobijam veću minutažu u Seriji A, ali sve je u redu", kazao je Livaja.

Livaja je odigrao sedam utakmica za Inter, dve u Seriji A i pet u Ligi Evropa.

Beta

Pogledajte još